Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Instagram možda sakrije lajkove

Influenceri, izdržite

Popularna društvena mreža možda sakrije žilu kucavicu svoje popularnosti te posljedično dovede influencere do živčanih slomova.

U Instagramu, naime, razmatraju mogućnost skrivanja brojke lajkova kako ista ne bi bila vidljiva baš svima.

Lajk naš svagdašnji

Tu neobjavljenu i (zasad) potpuno neiskorištenu značajku uočila je Jane Wong. Ona proučava računalni kod popularnih platformi u potrazi za značajkama koje testiraju.

Na toj platformi su se, navodno, u testiranje te kontroverzne značajke upustili zato što su poželjeli da se korisnici fokusiraju na sadržaj onoga što dijele (umjesto na broj lajkova). Taj broj bi bio dostupan samo osobi koja je objavila sadržaj.

“Želimo da se vaši pratitelji fokusiraju na sadržaje koje dijelite, a ne na količinu lajkova koje dobivate. Za vrijeme ovog testiranja samo će osoba koja je podijelila objavu moći vidjeti koliko lajkova je dobila”, stoji u obavijesti koju je prenijela Wong.

Sve je pod oznakom “navodno” jer u Instagramu nisu potvrdili da su testirali takvu značajku. Točnije, rekli su da “istražuju načine za smanjenje pritiska na Instagram”.

Testiranja

Pojedinosti o spornom testiranju procurile su u javnost nakon što je organizacija zadužena za zaštitu informacijskih prava (a to je British Information Commissioner’s Office) preporučila nešto intrigantno.

Riječ je o tome da društvene platforme poput Instagrama i Snapchata ponude mogućnost sakrivanja lajkova i drugih značajki kako bi potakle svoje korisnike na nastavak objavljivanja sadržaja, ali i kako bi zaštitile sigurnost i privatnost najmlađih korisnika.

Takva promjena bi dovela do velikog zaokreta u načinu na koji Instagram kao platforma funkcionira. Iako mogu djelovati demoralizirajuće, lajkovi također potiču ljude na objavu sadržaja. Možda bi takav korak bio pljuska u lice i samom Instagramu.

Bitno je napomenuti da Facebook i Instagram stalno testiraju nove opcije, no da mnoge od njih nikad ne zažive.

 

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Kvaliteta videa, koje korisnici postavljaju na Facebook i Instagram društvene mreže, bit će u Europi privremeno smanjena kako bi se izbjeglo zagušenje interneta, koji...

Apps & Software

Svi filteri koji koriste AR efekte povezane s COVID-19 virusom uklonjeni su iz Instagram aplikacije. Korona mijenja čak i aplikacije i dok neke, poput...

Gaming

Brazilska gamerica Shayen Victorio, u gamerskom svijetu poznatija po nadimku “shAy”, osuđena je na nevjerojatnih 116 godina zatvora zbog online prijevare, piše brazilski portal...

Web & IT

Kako se koronavirus COVID-19 širi svijetom, sve je važnije doći do točnih informacija o njemu u moru podataka kojima smo svakodnevno zatrpani. U vrijeme...

Oglašavanje