Geekmaxi
Web & IT

Instagram u zadnje vrijeme diže prašinu svojim novostima

Malo novina i komešanja

Foto: Pixabay

Dok je u univerzumu društvenih mreža pomalo ostalo sporedno to što se Mark Zuckerberg prepire zbog Facebookovog stava o negiranju holokausta, Instagram ima nekih “pravih” novosti. Jedna je vidljivost online statusa, a druga vidljivost “uhođenja” na toj mreži.

Svi znaju kad ste online, ali postoji rješenje

Instagram odnedavno prikazuje zelenu točkicu u pored imena korisnika koja znači aktivan online status. Konkretno, svi vaši prijatelji mogu znati kada ste online i kada prebirete po profilima, a samim time i kada ignorirate njihove poruke.

Srećom, postoji inkognito opcija da se to sakrije. Potrebno je na profilu u Instagramovoj aplikaciji odabrati kotačić koji izbacuje dodatni meni. U postavkama se pronađe opcija “Privatnost i Sigurnost” te opcija “Status aktivnosti”. Jednostavno se isključi opcija “Pokaži status aktivnosti”. Jedina loša strana je to što ni vi onda nećete moći znati kada je tko aktivan.

Vidljivost “uhođenja”

Teorije zavjere tvrde da pomoću popisa ljudi koji pregledavaju Storyje možemo ustanoviti tko nas točno “uhodi”.

Algoritam koji upravlja time strogo je čuvana tajna, tako da će to ostati i dalje nepoznato široj javnosti.
Ipak, Julian Gutman, direktor proizvoda za Instagram Home (dijela Instagrama koji se bavi sa Stories i Feedom) tvrdi ipak da nije riječ o uhodama, nego o onim osobama s kojima smo najbliskiji i s kojima smo najčešće u nekoj interakciji.

Pritom se uzima u obzir učestalost posjećivanja i lajkanja, zatim objava i pregleda te koliko se često vraćate na neki Story. Neki od navedenih elemenata su pritom manje bitni, a drugi više. Također, algoritam također nastoji prikazati što je moguće više novog sadržaja, a nije baš nevažno ni s kim ste sve povezani na Facebooku. Ukratko, sve ono što radite na Instagramu uvelike se onda odražava i na sadržaj koji možete vidjeti.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh