Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Internet nam je ozbiljno ugrožen, mnogi smanjuju kvalitetu usluga

Kvaliteta videa, koje korisnici postavljaju na Facebook i Instagram društvene mreže, bit će u Europi privremeno smanjena kako bi se izbjeglo zagušenje interneta, koji je vrlo opterećen tijekom pandemije koronavirusa.

Ovo je tijekom 22. ožujka potvrdila i sama društvena mreža izjavom za medije.

Netflix je još u četvrtak, 19. ožujka objavio smanjenje kvalitete u Europi za 30 dana.

Google je to isto učinio u petak za svoj video servis YouTube. Nakon svega ovoga, izdane su preporuke za pravilno korištenje interneta, kako bi mreža svih mreža mogla funkcionirati nesmetano. Američke tvrtke su time odgovorile na zahtjev europskog povjerenika za unutrašnje tržište Thierry Bretona.

On je u srijedu, tijekom 18. ožujka pozvao platforme i operatore na poduzimanje mjera za ublažavanje pritiska na internetu, kako bi se olakšali rad na daljinu i online nastava tijekom perioda izolacije u europskim zemljama radi borbe protiv širenja bolesti.

Internet u Europi je, očigledno u težem stanju, nego što su mediji ranije govorili, pa su video servisi ozbiljno shvatili preporuku EU izaslanika i gotovo odmah poduzeli mjere u vidu smanjivanja kvalitete video materijala.

Facebook nije precizirao na koji način i za koliko je smanjio kvalitetu videa.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Sci-fi

Ova je zima bila izuzetno uspješna za streaming platformu Netflix čija je popularnost iznimno narasla premijerom serije The Witcher. Postoji li mogućnost da munja...

Sci-fi

Iako je već postalo repetitivno referirati se na Lovecraftovsku atmosferu, ovdje se ona svakako osjeća. Buđenje ukletog grada, misterije i jezero koje se ”probudilo”...

Web & IT

Ovo je još jedan korak k tome da korisnici dobiju veću kontrolu nad svojim podacima.

Hi-tech

Iz Nokije su izjavili da su najveće 5G brzine prijenosa na testu dostigle 4,7 Gbps.

Oglašavanje