Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

iTunes – posljednji pozdrav

Apple ga namjerava ukinuti

Apple se priprema baciti na ukidanje iTunesa kao servisa koji je transformirao posao s glazbom kad je pokrenut 2003. godine.

Kompanija Apple uskoro održava godišnju konferenciju developera, a jedna od najava će se svakako odnositi na ukidanje iTunesa kakvog poznajemo.

U pitanju je rekonfiguracija. Naime, podijelit će se ponuda iTunesa na tri novorazvijene aplikacije za glazbu, TV i podcaste.

Iz kompanije zasad nema još službenih informacija koji se odnose na sve glasnije medijske napise o ovoj temi.

Apple će tako nakon niza godina postojanja ukinuti iTunes koji je kompaniji poslužio da započne svoju revoluciju digitalne trgovine.

Bivši direktor Applea Steve Jobs se bio fokusirao na glazbu prije nego što je prešao na filmove i podcaste. Prilikom predstavljanja iTunesa 2003. godine je izjavio da se Apple nada kako će pomoći korisnicima koji ne žele “krasti” glazbu, a time i kompanijama kojima ona pripada.

Svoj vrhunac iTunes je doživio krajem 2000-tih kad je postao neizostavna aplikacija za gotovo svakog korisnika suvremene glazbe.

S mp3 fileovima prikupljenima s glazbenih blogova i upload stranica iTunes platforma je omogućila organiziranu kolekciju bez brige o podrijetlu sadržaja.

Razvoj Spotifyja je predstavljao udar na dotadašnju dominaciju Applea, što je dio tehnološkog pomaka prema streamingu.

Detalji zasad nisu objavljeni, ali će fanovi glazbe vjerojatno moći pristupiti kompletnoj ponudi uključujući preuzimanja putem aplikacije Apple Music.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biznis

Glasnogovornik tvrtke Apple objavio je da zbog trenutnih uvjeta i širenja COVID-19 virusa privremeno zatvaraju poslovnice u 4 američke države.

Apps & Software

Apple i Google su prošlog tjedna stavili na raspolaganje javnim zdravstvenim agencijama svoju tehnologiju za praćenje kontakata.

Biznis

Karticu će lansirati u suradnji s tvrtkom SoFi.

Gaming

Tvrtka Valve odlučila je ukinuti podršku za macOS na svojoj platformi za virtualnu realnost. To je objavljeno na SteamVR forumu, gdje je napisao da...

Oglašavanje