Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Izašao Grunt 0.42

Dopustite da Vas upoznamo s Grunt-om
Kada ste u pripravci velikog projekta uvijek možete koristiti neke od task-runnera da automatizirate, te ubrzate tok izvedbe. Grunt je upravo to, JavaScript task runner. Može pripremiti kod za Vašu produkciju sa jednom jednostavnom komandom.
Što možemo činiti s Gruntom?
Grunt je kako smo rekli, JavaScript task runner i omogućava Vam kompajlirati CofeeScript-, Less or Sass dokumente, minimizirati i sačuvati u samo jedan dokument. Grunt je izvrstan automatizirani alat koji omogućava korisnicima da se fokusiraju na programiranje, dok on obavlja ostatak te se priprema na završnu produkciju.
Instaliranje Grunta
Prva stvar što trebate znati je da se Grunt pokreće na node-u pa trebati imati NodeJS i NPM instaliran na Vašem računalu. Ako ih nemate, postoje raznorazni jednostavni načini da ih instalirate (Github.Inc).
Zadnja stabilna verzija 0.42 je dostupna na gruntjs.com
Pomoćni programi kao što su Grunt nisu za svaki projekt, ali kada radite na nekim većim projektima koji trebaju kompajlirati Sass, CoffeScript i izorganizirati sve prije produkcije, pomoć kakvu nudi Grunt je tada sve što trebate.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Provajder rješenja za web razvoj, Vercel, primio je 21 milijun dolara investicije za poboljšanje front-end iskustva JavaScript developera.

Hi-tech

Greškom

Crypto

Svjetski ekonomski forum je sadržavao puno toga

Oglašavanje