Geekmaxi
HiTech

Je li Chromebook našao svoje mjesto pod suncem?

Pod hrvatskim suncem baš i ne, ali…

Foto: YouTube

Googleov izlet u svijet laptopa, Chromebook, je poznat kao idealan laptop za nezahtjevne korisnike. Jesmo li ga konačno prihvatili i zašto nismo?

Chromebook laptopi su uglavnom manjih dimenzija od konvencionalnih prijenosnih računala.

Što se tiče mogućnosti pohrane, tu se ne mogu podičiti nečim pretjeranim. To je ujedno i jedan od bitnijih razloga zbog kojeg su oni toliko cjenovno pristupačniji. Cjenovna pristupačnost sama po sebi im je nešto što predstavlja plus.

Chromebook općenito ima izvrstan vijek trajanja baterije te prilično kratko vrijeme podizanja sustava.

U posljednjih nekoliko godina i s daljnjim razvojem aplikacijama koje se zasnivaju na internetskim preglednicima, Chromebook postaje sve više uređaj na kojem korisnici mogu puno toga raditi. Čak i izvanmrežno.

Veća je i sigurnost, a nadogradnja Chromebooka je brza i user-friendly.

Svi plusevi Chromebooka, izgleda, ne mogu zamijeniti minuse koji se odnose na potrebu imanja najrazličitijih desktop softvera. Tu su i potrebe za igranjem najnovijih računalnih igara koje ne mogu biti namirene, kao i posjedovanje neke pozamašnije zbirke glazbe koja bi se trebala preslušavati na nekom lokalnom playeru. Spomenuta pohrana je dodatan problem koji kod povećanih potreba izlaz vidi jedino u oblaku i utorima za SD kartice.

Snaga i fleksibilnost nekih konvencionalnijih rješenja u svijetu laptopa očito nudi najviše privlačnosti u našem podneblju

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh