Geek Stuff

Jedina dodatna oprema za mobitel koju morate imati prije izlaska iz kuće

Foto: Bigstock/Jeftinije.hr

Dignite ruku svi vi koji ste ikada zapeli bez punjača ili pristupa utičnici na kojoj bi mogli malo napuniti mobitel. Ako ste se u takvim situacijama našli više od nekoliko puta vrijeme je da razmislite o kupnji powerbanka – kompaktnog i prijenosnog punjača baterija kojeg onda uvijek imate pri ruci kao rezervnu soluciju punjenja mobitela, tableta, prijenosnih računala ili fotića.

Davno su prošla vremena kada smo mobitele punili jednom tjedno, danas u većini slučajeva ni jednom dnevno nije dovoljno, a baš za nevolju baterija na mobitelu se uvijek nekako isprazni u najnezgodnijem trenutku. Zahvaljujući tehnologiji, svi gadgeti kojima smo svakodnevno okruženi omogućuju nam brzu komunikaciju, neprekidan pristup informacijama i hrpu drugih pogodnosti u kojima svaki dan uživamo. Naravno, sve to pada u vodu ako smo zaboravili na vrijeme napuniti mobitel ili smo ga koristili toliko da se baterija ispraznila brže od očekivanog.

Power bank, prijenosni punjač ili eksterna baterija praktičan je dodatak kojim možete puniti sve svoje prijenosne uređaje i svakako obavezan pribor kada ste na putovanju, planinarenju, kampiranju ili u svakodnevnom pretrpanom rasporedu.  Idealni su za sve one situacije kada vam utičnica nije dostupna.

Kome će koristiti eksterne baterije?

Ako i dalje sumnjate koliko će vam investicija u novu prijenosnu bateriju za mobitel i druge gadgete isplatiti, provjerite kome i u kojim situacijama powerbank najviše koristi. Ako se prepoznate u nekom od ovih opisa, vrijeme je za odlazak u kupovinu!

#1 Za putnike

Najčešće sve svoje igračke nosimo sa sobom bilo gdje i bilo kad. Srećom, eksterna baterija neće zauzeti puno mjesta jer se mogu izabrati modeli tek malo veći od kutijice šminke, a dovoljno snažni da u ključnom trenutku napune ne samo mobitel nego i sve druge uređaje.

#2 Za gamere

Priznajte, koliko igara trenutno imate instalirano na svom mobitelu? Koliko god bile zabavne i opuštajuće, sve imaju jednu nepoželjnu karakteristiku – cijede nam baterije na mobitelima. Eksterni punjač je must have!

#3 Za prenosivost

Možda još niste uvjereni koliko su lako prenosive eksterne baterije. Još jednom ćemo naglasiti – toliko male da bez problema mogu stati u bilo koji džep ili pretinac a istovremeno dovoljno jake da napune sve što trebate.

#4 Za duga putovanja do posla

Za sve vas kojima vožnja do posla u tramvaju traje cijelu vječnost, powerbank će spasiti dan. Sa eksternim punjačem bezbrižno koristite mobitel na putu do posla, skratite vrijeme igricama, čitanjem ili odgovaranjem na pristigle mailove.

#5 Zato što su povoljnije nego ikad

Dobra i kvalitetna eksterna baterija za punjenje pametnih telefona i ostalih gadgeta može se nabaviti već za 200-njak kuna. Ako želite provjeriti modele i cijene, napravite to ovdje.

#6 Za kampiranje/planinarenje/ribarenje

Nema ništa bolje od provođenja vremena u prirodi, ali ipak dobro je ostati u kontaktu sa vanjskim svijetom. Sa powerbankom nemate brige, ostanite povezani sa svima dok uživate u planinarenju ili na kampiranju. Dodatni je plus što nećete propustiti snimiti sve zanimljive kadrove.

#7 Za odlazak na festivale

Ako bi išta moglo upropastiti višednevni odlazak na festival i kampiranje i zabavu s frendovima onda je to prazna baterija na mobitelu. Nemojte da se to i vama dogodi.

#8 Za posao

Eksterne baterije ne služe nam samo za punjenje mobitela kako bi mogli oborit još jedan rekord u igrici ili pogledati još jednu epizodu omiljene serije. Mogu biti nevjerojatno praktične i potrebne i u poslovnom svijetu. Posebno ako ste stalno izvan ureda.

Komentiraj

Odgovori

Vrh