Geekmaxi
Geek

Jeftinije ne može: dronovi uz kupone koštaju samo 63 kune

Svi pričaju o dronovima: lete tamo-amo, po livadama i gradskim ulicama, a i primjena im je sve šira i sve češća. Poljoprivrednici njima nadgledaju urod na svojim njivama, dok ih vojska koristi za bitke tisućama kilometara udaljenim od mjesta gdje sjede njihovi piloti. Za početnike takvi napredni strojevi nisu potrebni. Dovoljno je kupiti nešto jeftinije čime bi se naučile osnove upravljanja ovim letjelicama, a kasnije je lako prijeći na veći i zahtjevniji stroj. Gearbest donosi ponudu za dva zanimljiva drona, od kojih je jedan impresivno jeftin. Ni drugi nije nešto puno skuplji, no nešto je zahtjevniji pa valja povesti računa o onome što potencijalnom kupcu zaista treba.

JJRC poznati je kineski proizvođač dronova. Među njegovim najjeftinijim uređajima je H36, ultrajeftini dron koji košta samo 11,99 dolara. I ta se skromna cifra upotrebom kupona RCH36TR dodatno snižava na samo 9,99 dolara (oko 63 kune), što je zaista prava bagatela.

H36 kao stvoren je za početnike – ukoliko niste nikad upravljali dronom, nemojte se zanositi idejom “ma to je lako”, jer nije. Ovo govorim iz vlastitog iskustva, jer sam si kupio dron iz nešto više kategorije bez da sam ikad prije uzeo tako što u ruke. Nepotrebno je reći da bi bilo pametnije da sam krenuo s nečim kao što je H36.

Kontrola nad njime vrši se pomoću daljinskog upravljača, čiji je domet oko 30 metara; više nije ni potrebno, jer bi vjerojatno izašao iz vidnog polja. Uz malo vježbe naučit će se ne samo upravljanje dronom, nego i trikovi kao što je 3D okret na mjestu. Sam dron dolazi s baterijom kapaciteta 150 mAh, što je dovoljno za kakvih 5-6 minuta leta, što je standardna vrijednost za sve ovakve letjelice.

Kuponska akcija kratkog je daha – počinje sutra (3.10.) u šest ujutro i traje dok se ne ispušu zalihe – ravno 200 komada.

Još jedan dron vrijedan je spomena: JJRC H39WH Cygnus viša je kategorija i kudikamo je sposobniji stroj. Njegova se cijena od 55,09 dolara kuponom RCH39TR spušta na samo 40,99 dolara, što potencijalnom će kupcu uštedjeti lijepih stotinu kuna.

Nakon što se otisne u zrak, okolina se može promatrati pomoću njegove kamere koja snima video u rezoluciji od 1.080×720 točaka. Snimljeni se materijal u realnom vremenu putem WiFi-ja prikazuje na zaslonu pametnog telefona – potrebno je tek preuzeti odgovarajuću aplikaciju.

Prodajna akcija započela je danas i trajat će dok se ne rasproda raspoloživa količina. Ona baš i nije pretjerano izdašna, jer ih ima tek 50 komada u ponudi.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh