Geekmaxi
Future

Južna Koreja će imati brzinu interneta od 10 gigabita po sekundi

Dok mi plaćamo najskuplji, a najsporiji europski internet, zanimljivo je vidjeti gdje su drugi…

Foto: Pixabay

Nemaju baš svi ljudi na svijetu jednake blagodati brzine internetske veze. To pogotovo znamo mi koji živimo u Hrvatskoj i skupo plaćamo (točnije, najskuplje u EU) da iz godine u godinu osvajamo ili samo dno europske ljestvice po brzini interneta ili neko mjesto blizu dna.

Već smo pisali kako u Njemačkoj brzi internet ide u sferu zakonskog prava, a pola svijeta dalje, Južna Koreja počinje razvijati mrežu koja će omogućiti brzinu interneta od 10 gigabita po sekundi.

Navedena brzina će biti postignuta zbog kvalitetnog i staloženog rada državnih vlasti i koncesionara. Naime, sama odluka o povećanju brzine interneta donesena je od strane vlasti u toj zemlji prije svega dva mjeseca, a ovih dana se već kreće u realizaciju projekta.

Ipak, ta će brzina biti najprije privilegirana i rijetko tko će ju odmah moći koristiti. No, plan Južne Koreje je do 2020. godine svojim stanovnicima osigurati brzinu od 2.5 gigabita po sekundi. Ta će brzina do tada pokrivati čak 80% države.

Južna Koreja ulaže puno truda i novca u razvoj internetske infrastrukture, jer shvaća koliku ulogu internet ima u današnjem svijetu. Projekt brzog interneta će biti realiziran zahvaljujući koncesionaru SK Broadband, a do 2020. će u to biti uloženo čak 933 milijuna američkih dolara.

Kada se već priča o američkim dolarima zanimljivo je primijetiti kako je u SAD-u, kao jednoj od vodećih gospodarskih velesila, brzina interneta prosječnih 18.7 megabita po sekundi.

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh