Geekmaxi
Geek Stuff

Kad podaci nestanu, spašava ih EaseUS Data Recovery Wizard

Kad sve propadne, pročitaj upute.

– Stara informatička poslovica

Na tom je tragu i spašavanje podataka s hard diska koji su naizgled nepovratno izgubljeni. Dogodi se tu i tamo da ostanete bez važnih podataka – brisanjem, formatiranjem ili nečim trećim – i tada vam ne preostaje ništa drugo nego koristiti kakav adekvatan program, koji će ih brzo i jednostavno vratiti.

Jedan od najboljih alata za takve prilike je EaseUS Data Recovery Wizard, čiji je forte upravo baratanje s uništenim podacima, koje uspješno diže iz mrtvih čak i nakon što ste formatirali disk ili izbrisali particiju.

Kako radi?

Mada se prosječnom korisniku računala operacija spašavanja izgubljenih datoteka čini kao svjetsko čudo, EaseUS Data Recovery Wizard učinit će ga komadom kolača; cilj takvih profesionalnih programa je da budu što jednostavniji za korištenje, budući da je baza znanja korisnika računala dijametralno suprotna njihovom broju.

drw-win-step_05

Postupak vraćanja podataka svodi se na tri jednostavna koraka:
– pokrenite program EaseUS Data Recovery Wizard;
– skenirajte disk u potrazi za podacima;
– nakon skeniranja spremite nađene podatke.

Napominjemo kako program ne smijete instalirati na disk na kojem ste izgubili podake, inače ćete pokretanjem skeniranja doista ostati bez njih.

Prilikom skeniranja na raspolaganju su dvije mogućnosti: brzo skeniranje (Quick Scan) te temeljito skeniranje (Deep Scan). Prvi je način, kako mu već ime govori, brz no nedovoljno temeljit. Stoga je u ponudi i drugi način, koji temeljito pretresa hard disk u potrazi za formatiranim, skrivenim ili oštećenim datotekama.

Prepoznaje sve vrste podataka

Tom prilikom ne morate voditi računa o prirodi istih, jer EaseUS Data Recovery Wizard podržava sve tipove podataka: prepoznaje fotografije, glazbu, pdf dokumente i tako dalje. Po završetku skeniranja pruža se prilika pretpregleda spašenih podataka, kako bi se osigurao što bolji povrat istih.

data-recovery

EaseUS Data Recovery Wizard kompatibilan je sa svim sustavima za pohranu, pa ga tako možete koristiti za spašavanje podataka na tvrdom disku računala, eksternom disku, USB memoriji, memorijskoj kartici, digitalnoj kameri, pametnom telefonu, MP3 playeru i, zapravo, bilo kojem drugom uređaju za pohranu podataka.

Koliko košta takav alat?

EaseUS Data Recovery Wizard nudi se u tri varijante. Prva je besplatna, no opcijama ne zaostaje za komercijalnim inačicama. Razlika je u kvantiteti – korištenjem besplatne verzije ograničeni ste na spašavanje 2 GB podataka. Također nemate mogućnosti nadogradnje niti možete koristiti tehničku podršku.

drecovery

Ukoliko vam treba više, morat ćete se odlučiti za inačicu Pro. Ova košta 69,95 dolara i njome ste si omogućili doživotne nadogradnje i ugodan glas s druge strane linije ako štogod zapne.

Postoji i treća opcija, Pro+WinPe, koja je od verzije Pro bogatija za mogućnost spašavanja podataka kad se sustav sruši tijekom rada ili prilikom bootanja, a cijena joj je 99,90 dolara.

easeus

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh