Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biznis i posao

Kako poboljšati upravljanje digitalnim marketinškim timovima u 2024.

nadzor tima

Upravljanje digitalnim marketinškim timom nije lako. Ne samo da trebate upravljati više osoba koje obavljaju različite zadatke i uloge, nego ćete vjerojatno istovremeno raditi i na nekoliko projekata i klijenata.

Ako se osjećate preopterećeni svime time, evo kako možete poboljšati svoje upravljanje digitalnim marketinškim timovima u 2024.

Korisni alati koje morate imati

Danas postoji mnogo alata koji mogu olakšati upravljanje digitalnim marketinškim timovima. Evo nekoliko koje svakako trebate isprobati:

  • Trello

Ako želite upravljati više članova tima koji rade na različitim projektima i obavljaju brojne zadatke, malo je alata boljih od Trella. Djeluje kao modernija i opsežnija lista zadataka, koja vam omogućava dodjeljivanje zadataka i suradnju uz praćenje napretka.

  • Buffer

S Bufferom možete upravljati objavama na društvenim mrežama na jednom mjestu kojem može pristupiti cijeli vaš tim. To čini puno lakšim za sve da vide što je planirano, odobravaju objave na društvenim mrežama i prate analitiku.

  • Controlio

Kao softver za nadzor zaposlenika, Controlio će vam omogućiti praćenje aktivnosti vaših zaposlenika i nadzor njihove produktivnosti. Ima brojne značajke, uključujući mogućnost praćenja korištenja aplikacija i web stranica, aktivnog ili neaktivnog vremena, e-mailova i IM chatova, prijenosa datoteka, pritisaka tipki i još mnogo toga.

Podaci koje Controlio pruža omogućit će vam procjenu učinka različitih zaposlenika. Čak će izračunati ocjenu produktivnosti koju možete vidjeti zajedno s drugim podacima analitike – ili je možete dobiti putem e-maila u obliku zakazanih izvješća.

  • Googleovi alati za suradnju

Aplikacije poput Google Dokumenata, Tablica i Prezentacija naširoko se koriste za suradnju – i to s dobrim razlogom. Ove aplikacije nude brz i praktičan način za članove vašeg tima da surađuju i rade zajedno na stvaranju sadržaja.

Nemojte se zavaravati, postoje mnogi drugi alati koji vam mogu pomoći učinkovitije upravljati timom, ali ova četiri su dobro mjesto za početak s obzirom na to da su relativno univerzalni i većina timova ih može iskoristiti.

Savjeti za poboljšanje upravljanja timom

Uz gore navedene alate, važno je poduzeti proaktivne korake za poboljšanje upravljanja timom. Neki od najboljih savjeta koji vam mogu pomoći u tom pogledu su:

  • Definirajte jasne radne procese

Izrada radnih procesa koji su jasni i jednostavni pomoći će uskladiti članove vašeg tima. Idealno bi bilo da svi znaju što trebaju raditi u svakoj situaciji i što slijedi dalje.

  • Potaknite dobre performanse

Uvijek nagradite članove tima koji dobro rade. To će ih motivirati kao i druge da čine isto. Podaci iz Controlia mogu pomoći u tom pogledu jer možete brzo identificirati članove tima koji su produktivniji. Njegove značajke omogućit će vam stvaranje profila za praćenje za različite skupine članova tima kako biste ih mogli odvojeno procjenjivati na temelju njihovih uloga.

  • Potaknite otvorenu komunikaciju

Otvorenost i transparentnost mogu značajno pomoći pri upravljanju timom. Vodite otvorene razgovore sa svojim timom kako biste razgovarali o problemima koje možda imaju i omogućite im da sudjeluju u donošenju rješenja.

  • Razdvojite ciljeve na manje ciljeve i prekretnice

Imati sveobuhvatan cilj je dobro, ali još je bolje ako ga razdvojite na manje ciljeve i prekretnice koje treba postići dok radite prema njemu. To će vam omogućiti da zacrtate put prema krajnjem cilju i osigurate da vaš tim ostane na pravom putu.

Svaki od ovih savjeta trebao bi vam pomoći učinkovitije upravljati vašim timom, a zajedno će djelovati kao način za poboljšanje njegove ukupne učinkovitosti pri zajedničkom radu.

Ne zaboravite da, ako zaista želite poboljšati upravljanje svojim digitalnim marketinškim timom – morate se obvezati na proaktivno poduzimanje koraka za njegovo kontinuirano poboljšanje.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...