Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biznis

Kineske tvrtke udružile se protiv Google trgovine

Huawei, Xiaomi, Oppo i Vivo rade zajedno na platformi koja će omogućiti programerima van Kine da istovremeno ubace svoje proizvode na više trgovina za aplikacije.

Proizvođači su se udružili u okviru Global Developer Service Alliance (GDSA) u, čini se, pokušaju da zaustave međunarodnu dominaciju Google Play trgovine.

Budući da je Google Play Store u Kini zabranjen, korisnici Androida navikli su se na preuzimanje aplikacija iz različitih izvora, od kojih mnoge održavaju proizvođači kao što su Huawei i Oppo.

Van Kine, Google Play Store i dalje dominira. Ovaj “monopol” znači da se trgovine aplikacija trećih strana bore s podrškom za programere na međunarodnoj razini i to bi mogla promijeniti GDSA platforma.

Pokrivat će devet regija i zemalja

Međunarodna dominacija koju ima Google Play Store mnogo je akutniji problem za Huawei, koji je prošle godine izgubio licencu za nuđenje Google aplikacija i usluga.

Međutim, Huawei radi na vlastitom operativnom sistemu Harmony, i ulažu preko milijardu dolara za financiranje razvoja, rasta korisnika i marketinga Huawei Mobile Services, alternative za Google Play usluge.

Web stranica GDSA kaže da su njihove usluge planirane za devet zemalja i regija, uključujući Indiju, Indoneziju, Rusiju i Maleziju. Platforma bi programerima olakšala ubacivanje njihovih aplikacija u svaku trgovinu istovremeno.

Reuters prenosi da je predstavljanje za novu platformu planirano u ožujku, ali moguća je odgoda zbog izbijanja koronavirusa.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biznis

Američko ministarstvo trgovine blizu je potpisivanja novog pravila kojim bi se američkim tvrtkama dozvolio rad s kineskim gigantom Huaweijem na uspostavljanju standarda za novu...

Future

5G olakšava brzo i fleksibilno povezivanje, kako bi se osigurala dijagnostika i liječenje na daljinu.

Hi-tech

Jedna od najvećih telekomunikacijskih tvrtki, kineski Huawei, objavila je da bi njihov potencijalni izlazak iz izgradnje 5G mrežne infrastrukture u Velikoj Britaniji donio štetu...

Biznis

Sve više tech tvrtki ulazi u sektor bankarstva. Prošle godine smo pisali o Appleovom pothvatu kreiranja vlastite kreditne kartice, a sada Huawei ide njegovim...

Oglašavanje