Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gadget

Koji je najpametniji glasovni asistent 2018. godine?

Uspoređivali su ih, opet

Istraživanje digitalne marketinške agencije Stone Temple još je prošle godine pokazalo da je Googleov Assistant “najpametniji” glasovni asistent.

Taj rezultat temeljen je na odgovorima koje su asistenti davali na oko 5 tisuća pitana, a i ove je godine Stone Temple proveo isto istraživanje ne bi li saznali je li napredak tom tržištu postignut i jesu li rezultati drukčiji.

Poredak se nije promijenio pa je i ovaj put Google “najpametniji”, no uočeni su određeni trendovi – Amazonovo ulaganje u Alexu, primjerice.

Testirani su Googleov Assistant (testiran je i na pametnim telefonima te na pametnom zvučniku Home pa se pokazao preciznijim na smartfonima), Amazonova Alexa, Microsoftova Cortana i Appleov Siri. Googleov Assistant pokušao je dati najviše odgovora na pitanja (dakle, asistent misli da shvaća pitanje i pokušava dati točan odgovor) te su njegovi odgovori bili najtočniji, tj. dao je najviše preciznih i potpuno točnih odgovora.

Foto: Stone Temple

U odnosu na prethodnu godinu, Alexa je zabilježila najbolji rast prema broju odgovora na postavljena pitanja (brojka je porasla sa skoro 20 na više od 50 posto), a zanimljivo je da je jedini asistent koji je tijekom ove godine povećao postotak točnih odgovora – Microsoftova Cortana (s 86 na 92,1 posto), pri čemu treba reći da nema podataka iz prošle godine za Googleov Assistent na pametnim telefonima, nego samo na Home zvučnicima.

Google je tako zauzeo prvo mjesto u obje kategorije, Cortana je bila na drugom mjestu, Alexa je bila treća, dok je Appleov Siri zauzeo posljednje mjesto – i po pitanju pokušaja odgovora, ali  i po pitanju točnosti odgovora.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Gmail već neko vrijeme ima probleme koji su vezani s filterima za e-mail poruke, što omogućuje da potencijalno opasne poruke stignu u pretinac korisnika.

Apps & Software

Nova, eksperimentalna opcija u Chrome 86 verziji bit će zadužena za optimizaciju upotrebe energije, gašenjem nepotrebnih JavaScript timera i trackera.

Web & IT

Google se već neko vrijeme trudi utjecati na to da se korisnici bolje odnose prema svojim lozinkama.

Web & IT

Google Android Studio 4.0 orijentiran je na olakšavanje kreiranja aplikacija programerima.

Oglašavanje