Pratite nas

Web & IT

Koliko vanjske poveznice na autoritativne stranice utječu na rangiranje?

Objavljeno

-

Foto: thenextweb.com

Google je dugo tvrdio kako vanjske poveznice na autoritativne stranice u člancima ne utječu na rangiranje. Istovremeno, studija Reboota pokazuje kako ta metoda pomaže u boljem rangiranju, ako se ista ispravno koristi. Kome vjerovati? Pročitate li posljednje izjave zaposlenika američke kompanije, doći ćete do ispravnog zaključka.

Naše stajalište je da vanjske poveznice, odnosno, poveznice s vaše stranice na neku drugu stranicu, nisu faktor za rangiranje.” – tvrdio je John Mueller svojevremeno na jednom hangoutu (19:53, priloženi video), uz dodatak kako iste “mogu dodati vrijednost vašem sadržaju“.

Oko mjesec dana kasnije, Reboot je objavio studiju o vanjskim poveznicama kojom je dokazao da takva praksa dugoročno pomaže u rangiranju. Pročitajte studiju, svakako će vam neke stvari koristiti. Rand Fishkin je na Twitteru donio ‘konačnu presudu’ kako poveznice prema dobrim stranicama (čitaj autoritativnim) stvaraju bolju sliku o vašoj stranici.

A onda je, prije desetak dana, John Mueller ponovno komentirao ovu temu, gdje je zapravo rekao jako puno. Radi se o još jednom video druženju, a “sporni dio” započinje na 27:53.

Ponekad linkovi na stranici mogu poboljšati kvalitetu stranice, ali to je nešto što ne smije biti umjetni faktor. Samo zato što su linkovi na stranici ne znači da je to ispravno. Vidjeli smo kada nove stranice linkaju na Google, Wikipediju ili CNN, s pretpostavkom da će tražilice biti naivne i pomisliti, ‘oh, oni linkaju na poznate stranice, dakle, ovaj sadržaj je kvalitetan’. To, naravno, neće biti slučaj. Stoga, linkanjem možete dodati vrijednost vašoj stranici, no samo zato što imate poveznice na stranici ne znači da će vaša stranica odjednom bolje rangirati.” – rekao je.

Moj osobni zaključak iz svega ovoga je da; a) treba linkati na kvalitetne stranice, ali prema relevantnom sadržaju, b) linkovi unutar članaka na autoritativne stranice utječu na rangiranje, c) previše linkova, točnije, općenito krivo korištenje ove metode neće dati nikakve rezultate.

Nastavi čitati
Super ponuda
Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Web & IT

The Pirate Bay ponovno testira streaming opciju

Objavljeno

-

Objavio

Foto: The Pirate Bay/ The Verge

Torrent stranica The Pirate Bay odavno je poznata po tome što ljudima omogućuje preuzimanje piratskih filmova i TV serija. No, čini se kako će sad korisnicima omogućiti i novu opciju- streamanje. Za određene naslove pojavljuje se zeleni gumb za reprodukciju pored gumba za preuzimanje, koji omogućuje opciju “Pokreni koristeći Baystream”. BayStream navodno omogućuje streamanje videozapisa u pregledniku, mada za sada nije jasno tko pokreće BayStream i koja je njihova veza s Pirate Bayom. Ova značajka streamanja čini se nije još u potpunosti funkcionalna.

Ovo nije prvi put da Pirate Bay pokušava ući u svijet streaminga. 2016. godine torrent je omogućio Torrents Time, dodatak koji je na sličan način dopuštao streamanje u pregledniku, ali je nudio lošu kvalitetu slike. (Izgleda da Torrent Time i dalje postoji, ali se više baš ne koristi). Pirate Bay je 2011. godine pokrenuo vlastitu platformu za dijeljenje datoteka pod nazivom BayFiles, koji je bio ugašen 2014. godine nakon što je švedska policija izvršila raciju na servere Pirate Bay-a, a s radom je nastavio prošle godine.

Foto: The Pirate Bay

Kako broj streaming servisa raste, pristup sadržaju postaje teži i skuplji, što je stvorilo zabrinutost oko potencijalnog porasta piratstva i drugih ilegalnih alternativa. Piratski sadržaj je do sad bio najpopularniji za sadržaje poput Igre Prijestolja i Mandalorian koji su ekskluzivno vezani za jedan određeni streaming servis.

Predviđa se da će Disney+ Mandalorian postati najpiratiziraniji sadržaj godine i da će možda nadmašiti Game of Thrones (Igre prijestolja) koji slovi za sadržaj koji se najviše piratizirao ikad. Premijera 8. sezone Game of Thrones imala je tri puta više pregleda na piratskim sadržajima nego na službenom HBO servisu. Ako Pirate Bay doda i streaming opciju, vrlo je vjerojatno da će trend piratizacije porasti.

Nastavi čitati

Web & IT

Ovogodišnji YouTube Rewind video uči iz prošlogodišnjih grešaka

Objavljeno

-

Objavio

YouTube Rewind je video serija stvorena i producirana od strane YouTubea i Portal A Interactivea. Predstavlja pregled i sažetak viralnih videozapisa, događaja, trendova, memeova i glazbe koji su obilježili pojedinu godinu. Svake godine se povećava broj predstavljenih YouTube persona, a serije se mogu pronaći na službenom YouTube kanalu.

Završava još jedna godina, a to znači da je vrijeme za YouTube Rewind, osvrt na posljednjih dvanaest mjeseci kako bi istaknuo najpopularnije videozapise na platformi.

Nakon prošlogodišnjeg urnebesnog debakla u kojem je Rewind 2018. postao najomraženiji videozapis ikada, YouTube se uistinu trudi da ovog puta napravi nešto drugačije. Ove godine osim poznatih kategorija, YouTube je uključio i ‘memeove’.

Umjesto originalnog sadržaja koji je sačinjavao prošlogodišnji Rewind, ovogodišnji video je sažetak najgledanijih videozapisa i kreatora u posljednjih dvanaest mjeseci. Video sadrži glazbeni, gaming i beauty sadržaj, a može se pohvaliti velikim imenima poput PewDiePiea i Jellya, a u glazbenoj kategoriji s glazbenicima poput Lil Nas X i Billie Eilish.

Video je podijeljen na kategorije kao što su glazbeni videozapisi, plesni videozapisi, gaming, beauty videozapisi, popularni i novi kreatori.

YouTube se nada da će ovaj Rewind koji je praktički sažetak najpopularnijih videa, pomoći u izbjegavanju neprilika koje su ih snašle prošle godine.

Nastavi čitati

Web & IT

Novi alat Facebooka omogućit će prijenos slika u Google Photos

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Facebook objavljuje novi alat koji će svojim korisnicima omogući da fotografije izravno prenose na Google Photos. Alat će isprva biti dostupan samo u Irskoj, a u prvoj polovici 2020. bi trebao postati dostupan širom svijeta.

Ovaj projekt prijenosa podataka također uključuje i druge sudionike kao što su Apple, Microsoft, Twitter i drugi. Facebook je izjavio da započinje s Google Photos, ali da bi u budućnosti trebali biti uključeni i drugi servisi. Facebook ovaj alat testira u Irskoj te će ga pročistiti i poboljšati na temelju povratnih informacija korisnika.

Ovaj će alat biti iznimno koristan za korisnike Google Photos koji automatski ne izrađuju sigurnosne kopije slika s telefona.

Nastavi čitati

Preporučeno