Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Kuba i Google potpisali sporazum o bržem internetu

Google chairman Eric Schmidt and Mayra Arevich Marin, president of state telecom monopoly Etecsa, sign an agreement in Havana, Cuba, Monday, Dec. 12, 2016. Google and the Cuban government signed a deal Monday allowing the internet giant to provide faster access to its data by installing servers on the island that will store much of the company's most popular content. Storing Google data in Cuba eliminates the long distances that signals must travel from the island through Venezuela to the nearest Google server. (AP Photo/Ramon Espinosa)

Kuba i američka kompanija Google potpisale su sporazum koji bi trebao osigurati brži pristup internetu jer je poznato da je u toj zemlji internet ograničen i spor.

Sporazum su potpisali izvršni direktor matične Google-kompanije Alphabet Eric Schmidt i šefica kubanske državne telekomunikacijske kompanije ETECSA Mayra Arevich.

Sporazum podrazumijeva da će Kuba imati pristup mreži Google global, koja čuva sadržaje s Googleovih sajtova, poput Gmaila i YouTubea, na lokalnim serverima i ubrzava korisnički pristup internetu.

“Ovaj dogovor omogućit će korisnicima na Kubi da smanje vrijeme povezivanja na Google internet, ali i da poboljšaju brzinu i kvalitetu”, navodi se u priopćenju ETECSA-e.

Najsporiji internet na svijetu

Nakon potpisivanja sporazuma novinarima nije bilo dozvoljeno postavljati pitanja.

Kuba je jedna od zemalja s najsporijim internetom na svijetu, a prošle godine svega jedna trećina Kubanaca koristila je internet.

Na otoku postoji 900 internet-kafića i 200 mjesta gdje je omogućen Wi-Fi, a cijena interneta je dva dolara po satu, što se smatra vrlo skupim.

Samo zaposlenim u pojedinim profesijama, poput novinara i ljekara, dozvoljeno je korištenje interneta od kuće.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Google Android Studio 4.0 orijentiran je na olakšavanje kreiranja aplikacija programerima.

Web & IT

Eksperimentalni projekt nazvan "Sodar" stvara radijus od dva metra oko osobe koja nosi mobitel.

Apps & Software

Apple i Google su prošlog tjedna stavili na raspolaganje javnim zdravstvenim agencijama svoju tehnologiju za praćenje kontakata.

Apps & Software

Želja Googlea je da Android dobije svoj servis za slanje poruka...

Oglašavanje