Gaming

Lažni Angry Birds na Androidu

Fanovi Angry Birds igara trebaju biti na oprezu zbog sve veće opasnosti zloćudnih aplikacija koje kruže po Android mobitelima. Sporna aplikacija, iako izgleda kao nedavno objavljena Angry Birds Space igra, distributira se neslužbenim marketima, koji nisu pod kontrolom Google-a. Jednom instalirana, zatrpati će vaš smartphone sa hrpom smeća i potencijalo opasnog koda pomoću kojeg kontrola vašeg uređaja može pasti u ruke nekog tko će ga zloupotrijebiti. To jednostavno pokazuje prednosti izdvajanja nekoliko dolara da budete sigurni da dobijate ono što ste zapravo i tražili.

Kako SophosLab objavljuje, službena verzija igre, dostupna na Google Play marketu nije zahvaćena ovim problemom. Prava opasnost leži u tome što maliciozne verzije igre su zapravo u potpunosti funkcionalne pa krajnji korisnici vrlo često ni ne znaju da se na njihovom uređaju nalazi opasna aplikacija. Nadalje, Sophos je objasnio i način na koji preuzima kontrolu. Dvije datoteke, skrivene unutar aplikacije, iskorištavaju sigurnosne propuste i dobivaju root dopuštenja nakon čega su u mogućnosti poslati ostatak koda preko kojeg se izvršava napad.

Pouka ovdje je samo jedna, instalirajte aplikacije samo i isključivo s Google Play marketa, odvojite dolar, dva i ovakvi članci vas ne moraju zabrinjavati.

Komentiraj

Odgovori

Vrh