Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

League of Legends Liga se ipak nastavlja, ali u drugom formatu

Nakon samo tjedan dana od početka sezone 2020. kineska liga u igri League of Legends je prekinuta zbog epidemije koronavirusa. Više od mjesec dana kasnije, čelnici lige su odlučili da se liga ipak nastavi, ali u drugačijem formatu.

Kineska LOL liga nastavlja se 9. ožujka

Foto: League of Legends / Riot Games

Službeno, sezona se nastavlja 9. ožujka. Da bi sve funkcioniralo, potrebno je poduzeti neke mjere opreza. Prva od tih mjera je da svi igrači moraju ispuniti 14-dnevni karantenski period pod nadzorom, prije nego počnu ponovno sudjelovati u mečevima.

Najvažnija mjera koja je donesena je ta da liga prelazi u online format. Većina timova igrat će izvan studija i arene, a neće biti ni navijača. Svi timovi igrat će van svojih lokalnih sjedišta, osim onih timova koji se nalaze u karantenskim zonama zbog koronavirusa. Ovakav format bi trebao funkcionirati sve dok postoji opasnost od širenja već spomenutog virusa. Rukovodeće osobe ove profesionalne lige napomenule su da će ovo biti prvi službeni mečevi koji će se igrati u online formatu.

Kineska League of Legends liga jedna je od najboljih na svijetu, s unosnim partnerima poput Nike-a i svjetskim šampionima koji dolaze upravo iz Kine. Prethodna dva svjetska prvaka upravo stižu iz ove zemlje. Ovo je veliki pokazatelj koliko koronavirus utječe na IT scenu, ali i e-sportove i njihove lige. Overwatch mečevi su otkazani nedavno, kao i mečevi u igri CS: GO. Trenutno se mnogi od njih igraju pred praznim arenama i studijima. Do sad je od koronavirusa umrlo oko 2,800 ljudi.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biznis

Glasnogovornik tvrtke Apple objavio je da zbog trenutnih uvjeta i širenja COVID-19 virusa privremeno zatvaraju poslovnice u 4 američke države.

Apps & Software

Korona virus danas je glavna vijest svih vodećih TV kuća, News portala, pa tako i IT zajednice. Opasnosti koje su nas globalno zadesile, traže...

Gaming

Službeni izlazak igre je najavljen za 16. lipanj.

Web & IT

Eksperimentalni projekt nazvan "Sodar" stvara radijus od dva metra oko osobe koja nosi mobitel.

Oglašavanje