Geekmaxi
Gadgeti

Legedarni Microsoftov miš se vraća, ali poboljšan

Apdejtana verzija s duhom originala

Foto: Pixabay

Microsoft IntelliMouse je prvi put ugledao svjetlo dana još davne 1996. godine. Vrlo brzo nakon toga je ušao u legendu kao jeftin i kvalitetan te ergonomski oblikovan. Za ono vrijeme je to bio iznimno napredan miš, koji se krajem devedesetih mogao naći na mnogim radnim stolovima diljem svijeta, ali i u rukama igrača.

Prepoznatljiv oblik dotičnog miša s crvenim svjetlom u donjem predjelu, ubacivanje danas nezaobilaznog kotačića i vrlo precizan odaziv Omron prekidača učinili su IntelliMouse pravim klasikom.

Zadnja verzija, IntelliMouse 3.0 je u prodaju puštena 2003. godine. Imala je optički senzor (umjesto kuglice kao kod originalnog modela) BlueTrack tehnologije, koja mu je omogućavala rad čak i na staklu.

Danas, 22 godine od prvog i 15 godina od onog posljednjeg modela, Microsoft je konačno predstavio nasljednika svog kultnog miša – Microsoft Classic IntelliMouse. Iako se miš može pohvaliti istim izgledom i ergonomijom kao i  u slučaju klasičnog modela, ispod vanjštine on ipak nosi neka značajnija tehnološka poboljšanja.

Njegovi senzori sad očitavaju položaj tisuću puta u sekundi i imaju rezoluciju od čak 3.200 dpi.

Novi IntelliMouse ima 5 programabilnih tastera, tradicionalne Omron prekidače, a umjesto kultnog crvenog svjetla sad mu donji dio sija nešto modernijim bijelim tonovima.

Dizajneri ovog novog miša tvrde da je, usprkos zadržanom istom vanjskom izgledu, unutrašnja struktura kućišta bitno dorađena pa je sad riječ o još čvršćem i izdržljivijem proizvodu, nego što je to bio ionako kvalitetan i jednostavan original.

Microsoft Classic IntelliMouse sada dolazi isključivo u verziji s kablom i stoji 40 dolara.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh