Geekmaxi
Gadget

Levitirajuća lampa i 3D printer na popustu

Na AliExpressu uvijek ima dobrih i kul stvari za kupiti, a uz inače nešto nižu cijenu još su ponekad i na popustu. Browsajući sam našao i ova dva uređaja. Jedno je korisna stvar za hobije ili posao, a drugo je stvarno kul i neobično, a pritom i korisno. Pogledajte što sam iskopao danas.

Stolna lampa sa levitirajućom žaruljom + wireless punjač za mob

Znam za mag-lev vlakove, ali za stolnu lampu sa magnetskom levitacijom nisam nikad čuo. Podosta zanimljiv gadget. Pa odozdo prema gore; u drvenoj bazi lampe je wireless punjač za smartphone koji podržava veliku većinu mobitela na tržištu. Naravno, mobitela koji imaju opciju bežičnog punjenja.

Ono što je vizualno najistaknutije je da žarulja “pluta” u zraku 15mm od od onog što bi u klasičnoj lampi bilo grlo. Nakon što se lampa isključi, magnetna sila privlači žarulju prema sebi, tj. gore, tako da neće pasti kad se ugasi.

Stvarno kul i zanimljiva lampa za svaki stol sama po sebi, a wireless punjač u bazi je koristan dodatak. Možete odabrati između šarene žarulje i klasično “žute”. Lampa je na sniženju od 47% i dostava je $2. U linku imate i video u galeriji pa svakako pogledajte.

Cijena: $46 – $48

3D printer CREALITY Ender-3 PRO

Ovaj FDM 3D printer je isto na popustu. Koristan za razne hobije pa čak i za posao. Svakako je jeftinije i brže nešto napraviti za sebe koristeći 3d printer, a pritom se i zabaviti dizajnirajući to što vam treba, nego čekati dostave i kopati po po bespućima Interneta za tu sitnicu koja vam treba.

Ovaj printer dolazi kao DIY kit, tj. po hrvatski, dolazi u dijelovima pa ga trebate sastaviti. Maksimalna površina printa je 220x220x250mm, a debljina sloja printa je 0.1mm do 0.4mm. Podržava razne 1.75mm filamente. Cijena ovog uređaja je snižena za 19%, a postoji više opcija kupnje; samo uređaj, uređaj sa 1kg filamenta, uređaj sa 2kg filamenta…

Osobno, nekako mi je ta verzija sa 2kg filamenta najbolja. Printer je dostupan iz skladišta u Njemačkoj ili Češkoj, ovisno o opciji koju odaberete. Cijena je dosta povoljna, na $199 potrošenih imate još $40 popusta.

Cijena: $189.69 – $240.48

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh