Future

LG ima uređaj kojim možete napraviti vlastito craft pivo

Kava iz kapsula je već stara stvar, a sada se ide korak dalje

Foto: Pixabay

Želite li napraviti vlastito pivo? LG ima jedno zanimljivo rješenje. Po uzoru na kavu iz kapsula za koju već svi znamo, sada pomoću kapsula dolazimo do mogućnosti napraviti vlastito craft pivo.

LG Electronics je, naime, najavio kako će na sajmu CES 2019 predstaviti uređaj koji će sasvim sigurno oduševiti ne samo ljubitelje piva, nego i ljubitelje eksperimentiranja.

LG HomeBrew

Naime, napravili su uređaj koji proizvodi craft pivo. Zove se LG HomeBrew i funkcionira na principu kapsula.

Taj kuhinjski uređaj je i dobitnik nagrade 2019 CES Innovation Award. On čini proces proizvodnje piva vrlo jednostavnim. To je tako zahvaljujući kapsulama namijenjenima za jednokratnu upotrebu, zatim optimiziranom fermentacijskom algoritmu te praktičnoj karakteristici samočišćenja.

Navedeni sustav ima set jednokratnih kapsula. One sadrže slad, kvasac, ulje hmelja i arome. Tako onda pritiskom tipke korisnici se lako mogu opustiti dok LG HomeBrew automatizira cijeli taj postupak.

Proces

Od fermentacije, preko karbonizacije sve do dozrijevanja (starenja) piva pa do posluživanja i čišćenja. Sve to bezbolno radi sam uređaj. Besplatna prateća aplikacija za sve Android i iOS uređaje omogućava također korisnicima da provjere status uređaja. Bilo kada i bilo gdje.

HomeBrew čak može i povećati kvalitetu piva koje proizvede. I to zato što koristi optimizirani fermentacijski algoritam koji posve inteligentno kontrolira proces fermentacije.

Pametni sustav kapsula također otklanja sve potencijalne frustracije oko čišćenja koje se inače povezuju s tradicionalnim metodama proizvodnje piva u kućnoj radinosti. LG je i na to mislio. Sve se automatski dezinficira pomoću vruće vode te se tako osigura da je sve higijenski čisto za sljedeću rundu ove fine kapljice.

A sad najzanimljiviji (ili bolje rečeno: najukusniji) dio. Korisnici mogu sami birati između 5 različitih vrsta piva. Nude se američki IPA i američki Pale Ale, zatim engleski Stout, belgijski Witbier te suhi češki Pilsner. Uređaj je savršeno osposobljen proizvesti i do 5 litara piva vrhunske kvalitete za oko 2 tjedna. Ovisno o vrsti samog piva.

Kada će HomeBrew biti dostupan i po kojoj točno cijeni, znat će se u siječnju naredne godine. Nakon što bude predstavljanje na CES 2019 u Las Vegasu.

Komentiraj

Odgovori

Vrh