Geekmaxi
Geek

LG predstavio prvi televizor koji se sam uvija i posprema

LG rollo 4K

Foto: LG

Na svijet je došao prvi OLED televizor koji se može uvijati i pospremiti u postolje kad se ne koristi. Krivac je LG.

Između svih 4400 izlagača na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu našao se i jedan od noviteta iz LG kuhinje kojeg vrijedi spomenuti. Naime, na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike, CES-u, jedan od atraktivnijih proizvoda je bio prvi televizor na svijetu koji se “zarola” u vlastito postolje.

Poput rolete

Kad se ne koristi, ovaj televizor izgleda poput kakvog većeg stolića ili izduženog noćnog ormarića. Uključivanjem se kroz gornji pokrov pojavljuje OLED zaslon dijagonale 65 inča.

Slavna južnokorejska kompanija je tako prvi proizvođač koji je uspio na ovaj način “sakriti” zaslon televizora.

Osim u skrivenom i u cijelosti “odmotanom” načinu rada, ovaj televizor može iz kućišta proviriti i samo djelomično.

Foto: LG

Na taj način onda od njega nastaje ekran s pametnim zvučnikom na kojem se može ispisati vremenska prognoza, vrijeme, vijesti i osnovne informacije virtualnih pomoćnika. Za to su podržani su Airplay 2 i Alexa. Također je moguće slušati i glazbu dok je TV potpuno sakriven ili dok ovako malo “viri” van.

Ako ste jedni od onih koji na ovu “igru skrivača” s tako inovativnim televizorom gledaju s entuzijazmom, morat ćete se strpjeti. Barem do druge polovice ove godine. Trebat će i pripremiti nemali iznos novca. Vjerojatno više od 20 tisuća dolara, koliko se špekulira da bi trebala biti cijena tog luksuznog uređaja.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh