Geekmaxi
Web & IT

Messenger će dobiti redizajn

Foto: YouTube

Messenger, kao aplikacija za komuniciranje u vlasništvu najveće društvene mreže, bit će redizajnirana. Cilj je, navodno, manje opterećivati uređaje i dobiti poboljšano korisničko sučelje.

Otkako je izdvojen u posebnu aplikaciju, Facebookov je Messenger prikupio više od 1,3 milijarde mjesečnih korisnika. Unatoč zavidnim brojkama, njegovi direktori su ipak priznali da je kao platforma nakrcan značajkama u devet tabova, od igara pa do Stories dijela.

Ozbiljniji redizajn obećan je još prije više od godinu dana. Formalno je bio najavljen tijekom Facebookove konferencije za razvojne programere. Sada su napokon pronašli vremena da se uhvate (obećanog) posla.

Promjene

Redizajn bi tako trebao posložiti sve značajke u 3 taba. To bi bili Chats, People i Discover. Također će se dodati više značajki za prilagodbu korisničkim željama i potrebama.

Tab Chats će pokriti sve vezano uz razgovore i značajku Stories. People će, pak, više istaknuti Stories i prikazati trenutačno aktivne kontakte. Discover će zato na jednom mjesto skupiti interakcije s kompanijama te igre.

Osvježenu verziju ovog nasljednika Facebookovog chata možemo očekivati ubrzo. Tijekom nadolazećih tjedana. Treba napomenuti i da u budućnosti planiraju dodati i tamni način rada.

Facebook napuštaju bitni ljudi

Za to vrijeme se iza kulisa događaju neke druge promjene. Brendan Iribe, kao jedan od najistaknutijih osnivača projekta Oculus, objavio je da odlazi.

Iribe je svoj odlazak s mjesta voditelja objavio svijetu preko svog Facebook profila.

Slične odluke su nedavno donijeli i suosnivači Instagrama, Kevin Systrom i Mike Krieger. Otišao je i Jan Koum iz WhatsAppa, a onaj najistaknutiji član Oculusovog tima, Palmer Luckey, je Facebooku rekao zbogom još prošle godine.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh