Pratite nas

Web & IT

Microsoft je u Japanu isprobao četverodnevni radni tjedan, produktivnost skočila za 40%

Objavljeno

-

Microsoft je testirao četverodnevni radni tjedan u svojim uredima u Japanu i ustanovio da su zaposlenici ne samo sretniji – nego i znatno produktivniji.

Za mjesec kolovoz, Microsoft Japan eksperimentirao je s novim projektom nazvanim Work-Life Choice Challenge Summer 2019, koji je svojoj čitavoj radnoj snazi (2300 zaposlenika) dao pet slobodnih petaka zaredom, bez smanjenja plaća.

Skraćeni su tjedni doveli do učinkovitijih sastanaka, sretnijih radnika i povećali produktivnost za vrtoglavih 40%, zaključila je tvrtka na kraju probnog perioda. Kao dio programa, tvrtka je također planirala subvencionirati obiteljski odmor za zaposlenike do ¥ 100.000 (oko 6100 kuna).

„Radite kratko, odmorite se dobro i naučite mnogo“, rekao je predsjednik i direktor tvrtke Microsoft Japan Takuya Hirano u izjavi. “Želim da zaposlenici shvate i iskuse kako mogu postići iste rezultate uz 20% manje radnog vremena.” – nadodao je.

Uz povećanu produktivnost, zaposlenici su imali 25% manje slobodnog vremena tijekom probnog rada, a potrošnja električne energije smanjena je za 23%. Zaposlenici su tijekom probnog perioda ispisali 59% manje stranica papira. Velika većina zaposlenika, njih oko 92% – izjavilo je da im se sviđa kraći radni tjedan.

Treba naglasiti kako ovo nije prvi eksperiment ovog tipa. U 2018. godini novozelandska tvrtka Perpetual Guardian pokrenula je četverodnevni radni tjedan tijekom dva mjeseca za svojih 240 članova osoblja. Zaposlenici su izvijestili da imaju bolju ravnotežu radnog i privatnog života i poboljšani fokus u uredu. Razina stresa za osoblje smanjila se za 7%.

Radnici su često govorili da bi mogli biti produktivniji s manje vremena provedenih u uredu. Prema istraživanju HR konzultantske tvrtke Robert Half koje je uključivalo 1.500 radnika i 600 menadžera ljudskih resursa, otkriveno je da 66% radnika želi raditi manje od pet dana u tjednu.

Probni skraćeni radni tjedan Microsofta u Japanu bio je samo pilot projekt, i nejasno je hoće li se te promjene provesti u uredima negdje drugdje ili na duži period. Microsoft ove zime planira provesti još jedan takav pilot projekt.

„U duhu razmišljanja o rastu, uvijek tražimo nove načine za inoviranje i korištenje vlastite tehnologije za poboljšanje iskustva naših zaposlenika širom svijeta“, rekao je glasnogovornik Microsofta.

Nastavi čitati
Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Web & IT

Instagram Direct Messages postaju dostupne i na webu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Instagram napokon donosi direct messages (izravne poruke) na web. Od danas, mali postotak globalnih korisnika platforme moći će pristupiti svojim DM-ovima na Instagramovoj web stranici. Smatra se kako će ovaj potez biti iznimno koristan za tvrtke, influencere i sve druge koji šalju puno DM-ova, a osim toga svakako će upotpuniti iskustvo korištenja ove platforme na različitim uređajima. Današnji program predstavljen je samo kao test, tvrde iz tvrtke, a više detalja o potencijalnom trajnom uvođenju ove opcije znat ćemo u budućnosti.

Slanje direktnih poruka uglavnom će izgledati isto putem preglednika i na mobilnom uređaju. Moguće je stvoriti nove grupe ili započeti chat bilo sa stranice profila korisnika ili DM-a. Dvostrukim dodirom (klikom) je moguće lajkati poruku, podijeliti sliku ili vidjeti ukupan broj nepročitanih poruka. Ako ova opcija zaživi, moći ćete primati DM obavijesti sa svog stolnog računala ako u svom pregledniku omogućite obavijesti za cijelu Instagram stranicu.

Iz Instagrama najavljuju kako ovo nije jedini test ovakve prirode, te da će nastaviti testirati ovu opciju do daljnjeg.

Nastavi čitati

Web & IT

Facebook će zabraniti ‘deepfakeove’, ne i parodične video snimke

Objavljeno

-

Objavio

Facebook će zabraniti ‘deepfakeove’ odnosno video snimke izmijenjene pomoću umjetne inteligencije kojom su zamijenjena lica ili promijenjene riječi koje izgovara neka osoba, objavila je ta društvena mreža.

U odluci objavljenoj na blogu, Facebook navodi da će ukloniti video snimke koje su izmijenjene na način da to nije očito, zbog čega mogu obmanuti korisnike interneta kada je riječ o izjavama neke osobe, a koje se izrađuje pomoću umjetne inteligencije koja “miješa, zamjenjuje ili dodaje” neki sadržaj u video kao da je “autentičan”.

Odluka se ne odnosi na “parodičan ili satiričan sadržaj” ili na video snimke koje su montirane tako da su izostavljene riječi ili im je promijenjen redoslijed, precizira potpredsjednica Facebooka, Monika Bickert.

Facebook će također nastaviti uklanjati audiovizualni sadržaj koji krši “standarde zajednice” i jako smanjiti broj pratitelja onih sadržaja koje vanjski kontrolori s kojima surađuje, kao što je AFP, označe kao lažne.

Facebook je 2016. pokrenuo program provjere istinitosti sadržaja koji se objavljuje na njegovim stranicama i na Instagramu u suradnji s vanjskim kontrolorima (Third party fact-checking) u kojem sudjeluje šezdesetak medija širom svijeta.

Nastavi čitati

Web & IT

Win 7 ukida korisničku podršku, no BZfuture nudi povoljno rješenje

Objavljeno

-

Objavio

Ako vam je računalo još uvijek na Windows 7 operativnom sustavu, od 14. siječnja 2020. više nećete moći primati sigurnosna ažuriranja, najavljuju iz Microsofta. Stoga je neophodna nadogradnja na noviji operativni sustav (primjerice Windows 10) kako biste si osigurali da su vam svi podaci sigurni. Jednako tako, ukida se i korisnička podrška za Win 7.

Za većinu korisnika Win 7 operativnog sustava najpametnije bi bilo preći na najnoviji Win 10. No, kako je nadogradnja softvera poprilično skupa zbog kupovanja licence, te nerijetko prelazi i $100 preporučamo vam servis BZFuture. Preko ovog servisa možete ključ za Win 10 dobiti potpuno besplatno.

banner(8)

BZFuture platforma specijalizirana je za prodaju originalnih službenih softvera i dodataka za računalne igre. Cijena Kaspersky, Avast ili McAffea, kako i AOMEI Backuppera, MiniToola ili pak ShadowMakera mnogo je niža od onih koje se prodaju na službenim stranicama tih softvera. Bez obzira na to koji paket antivirusnog programa ili sigurnosnog softvera odabrali, ključ za Win 10 Pro dobit će potpuno besplatno, a bilo koji od kompleta možete kupiti ovdje.

picture

McAfee Antivirus 1 PC 1 YEAR Global + FREE Windows 10 Pro OEM key  Cijena: 13.99 EUR Kupite ovdje!
Kaspersky Internet Security 1 PC 6 Months Global Key + FREE Windows 10 Pro OEM key  Cijena: 15.30 EUR Kupite ovdje!
Avast Internet Security 1 PC 1 Year Key Global + FREE Windows 10 Pro OEM key  Cijena: 17.99 EUR Kupite ovdje!
AOMEI Partition Assistant Professional 8.5 Edition Key Global + FREE Windows 10 Pro OEM key  Price: 16.99 EUR Kupite ovdje!
MiniTool ShadowMaker Pro 3.1 Standard CD Key Global + FREE Windows 10 Pro OEM key  Price: 19.59 EUR Kupite ovdje!

price comparation
  • Otiđite na BZfuture new year sale i odaberite proizvod koji vam najviše odgovara te potom otvorite korisnički račun (možete koristiti i logiranje preko društvenih mreža)
  • Artikl koji trebate ubacite u košaricu, zajedno sa ključem za licencu Win 10
  • Vaš artikl trebao bi biti označen cijenom $0,00. Kliknite Submit Order
  • Načini plaćanja su PayPal, FasterPay, Mint, kreditna kartica i drugi.
  • Nakon što je plaćanje procesuirano, svoj ključ ćete dobiti na e-mail, ili kliknete User Center
订单图

Za slučaj tehničkih problema prije ili poslje kupnje, tu je korisnička služba koja je dostupna 24/7. Do njih se može doći direktno preko BZFuture.com, ili e-mailom service@bzfuture.com.

Osim licenci za softvere, BZFuture prodaje i dodatke za gejming.

Nastavi čitati

Preporučeno