Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Microsoft produžuje podršku za Windows 7 do 2023.

…ali ne besplatno

Iako se još relativno nedavno pisalo naokolo o tome kako će se korisnici morati polako početi opraštati od Windows 7 operativnog sustava (čiji extended support traje do siječnja 2020.), Microsoft sada ipak na svojim službenim stranicama obznanjuje nešto malo drukčije vijesti. Naime, tvrde kako su podršku za slavnu sedmicu odlučili produžiti do 2023. godine.

Dakako, da sve ne bi bilo tako ružičasto kakvim se isprva doima, postoji jedan “ali” u cijeloj priči. Kako to obično biva. To famozno produženje podrške za one buntovnije korisnike koji još uvijek ne žele prijeći na Windows 10 – morat će se platiti.

U tom slučaju bi se mjesečno po računalu plaćala naknada za podršku i nadogradnju koja će se onda svake godine povećavati. Zanimljiva je i informacija kako će popuste na Windows 7 Security Updates imati oni korisnici koji već plaćaju Windows 10 pretplatu.

Za otprilike mjesec dana također stiže i nova nadogradnja za windows desetku naziva October 2018 Update, koja će unijeti i umjetnu inteligenciju u operativni sustav. Valja i napomenuti da je support za Windows desetku Enterprise i Education produžen s 18 na čak 30 mjeseci.

„Danas sam prvi put koristio Windows 10 nakon dugo vremena. I dalje mi se ne sviđa. Prilično je ravan i dosadan. Uz to morate još dublje tražiti da biste pronašli ono što hoćete. Držat ću se Windowsa 7 što je dulje moguće“, komentirao je tako jedan od korisnika sedmice ovu Microsoftovu vijest o produženju podrške.

Još se uvijek ne zna koliko će produžena podrška do 2023. za sedmicu stajati, ali Microsoft će se sigurno pobrinuti da što više njihovih korisnika shvati kako im je bunt uzaludan kako bi se konačno okrenuli desetki.

Bacite oko i na ovaj video koji progovara o tome koliko je Windows 7 oportuno instalirati u 2018. godini:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Do kraja lipnja posao će izgubiti 50 novinara na ugovor, dok će tim stalno zaposlenih novinara ostati raditi.

Apps & Software

Solitaire je bio ukinut u Windows 8 verziji, ali ga je Microsoft vratio 2015. godine u Windows 10.

Web & IT

Maliciozni kod pretvara se u slike, kako bi deep learning algoritmi mogli brže učiti o malwareu.

Web & IT

Microsoft je objavio video resurse, kako bi pomogao programerima naučiti Python i kreirati AI aplikacije na Azure servisu.

Oglašavanje