Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Microsoft Visio kada i gdje ga trebate

Microsoft Visio
Microsoft Visio - kada i gdje ga trebate

Ako ste preuzeli Visio Preview, onda ste sigurno doživjeli novo iskustvo prilikom instalacije. Te promjene nisu samo kozmetičke nego su dio strategije koja prožima cjelokupni Office paket. U nastavku ovog članka pobliže ćete se upoznati s paketom Microsoft Visio.

Microsoft Visio

Microsoft Visio – kada i gdje ga trebate

Click-to-Run v2.0

Očekivanja korisnika su se značajno promijenila u proteklih nekoliko godina kada je u pitanju isporuka softvera. Preuzimanje nove aplikacije na mobilnom telefonu sada je brzo i bezbolno, kao i pristup naprednim mrežnim aplikacijama putem internetskog preglednika. Zbog toga je integriran Click-to-Run kako biste vi kao korisnici instalirali novi Visio što je brže, sigurnije i jednostavnije moguće.

Što zapravo znači Click-to-Run? Click-to-Run je tehnologija predstavljena prvi put kao dio Office 2010 paketa kako bi poboljšala iskustvo preuzimanja s interneta. Tradicionalni Windows Installer je ostao kao primarna opcija preuzimanja, a Click-to-Run v1.0 je bio dostupan samo ograničenom broju korisnika. U konačnici se tehnologija pokazala uspješnom i bilo je prostora za dodatna poboljšanja.

Click-to-Run v2.0 donosi:

  • brzina
  • integracija: Office paket je platforma produktivnosti, a dio vrijednosti tog paketa odlazi na bogatstvo sučelja, integraciju i proširivost.
  • ažurnost: Prošli su dani kada biste određeni softver instalirali i zaboravili na njega sve do reinstalacije sustava. Osim osiguranja, potrebno je pružiti i sve nadogradnje kako biste uvijek bili u korak s najnovijim mogućnostima Office paketa.
  • agilnost: Postoje slučajevi u kojima su mogućnostima natrpane klijentske aplikacije jedini alat za posao i kada ih morate sve instalirati kako biste mogli koristiti jedan njihov dio.
Click-to-Run v2.0

Click-to-Run v2.0

Novi Visio je sada integriran s tehnologijom Click-to-Run v2.0. Jedna od najznačajnijih prednosti je mogućnost korištenja programa Visio tijekom njegovog preuzimanja, a sve kako bi krajnji korisnik što brže dobio pristup potrebnim mogućnostima.

Ako pokušate pristupiti nečemu što još nije u potpunosti preuzeto, prikazat će vam se sljedeći prozor s porukom. Ovisno o brzini vaše mrežne veze, može se dogoditi da uopće ne dobijete prozor s tom porukom ili ćete ga možda vidjeti nekoliko puta ako vam je veza sporija.

Visio Click-to-Run v2.0

Visio Click-to-Run v2.0

Dosadašnji podatci pokazuju da tehnologija Click-to-Run v2.0 ima veći postotak uspješnosti nego Windows Installer i to će se iskustvo nastaviti poboljšavati. Međutim, važno je naglasiti da će tradicionalna opcija instalacije i dalje ostati dostupna za sve one koji istu iz bilo kojeg razloga žele i trebaju.

To nije jedina prednost koju pruža tehnologija Click-to-Run v2.0. Ako vas zanimaju detalji, provjerite ovaj blog post i ovaj članak.

Visio na zahtjev

Što ako biste mogli koristiti novi Visio bez pokretanja instalacije? Što ako biste mogli koristiti novi Visio na bilo kojem Windows računalu u bilo koje vrijeme? Sve to je od sada moguće putem ponude Visio na zahtjev dostupne kroz Visio Pro na Office 365 pretplatnike.

Kako biste pokrenuli Visio na zahtjev, kliknite na “My Office” karticu na Office 2013 Customer Preview stranici i kliknite na Visio ikonu unutar sekcije “Office on Demand”. Kada završite s korištenjem, jednostavno ugasite Visio, to je sve. Neće biti nikakvih ostataka korištenja programa na vašem računalu. To će vam umogućiti da Visio koristite na različitim mjestima.

Visio na zahtjev znači sljedeće:

  • Značajka Visio na zahtjev dostupna je za Office 365 pretplatnike.
  • Samo će se dijelovi aplikacije koju u tom trenutku koristite preuzeti lokalno. Brzina ipak ovisi o brzini mrežne veze.
  • Možete biti sigurni da uvijek pristupate najnovijoj verziji aplikacije.
  • Visio ne ostavlja cache datoteke. Aplikaciju ne možete pokrenuti pomoću lokalnog prečaca, nego morate ponovno ići na internetsku stranicu.

Za više informacija posjetite poveznicu Click-to-Run and Office on Demand.

Identitet

Visio je tu za vas kada i gdje ga trebate, ali drugi važan aspekt jest taj da je to vaš Visio kada i gdje ga trebate. Da bi to bilo moguće, uvedene su neke novine.

Jedan od prvih načina na koji ćete primijetiti osobnu integraciju je mogućnost da se prijavite (log-in) u Visio. Kada instalirate novi Visio, vidjet ćete tzv. “First Run Experience”, gdje će vas dočekati video i mogućnost da se odmah prijavite.

Visio sign-in identity

Visio sign-in identity

Osim toga, može se pretpostaviti da se kao korisnik ne želite svako malo negdje prijavljivati. To je uzeto u obzir tako da ste samom prijavom u sustav Windows 8 prepoznati i prijavljeni i na Visio.

Roaming

Ova mogućnost znači da će vaši dokumenti, vaše postavke i vaši servisi biti uz vas ma gdje se vi nalazili i kojim god uređajem im pristupali.

Jedno od najkorisnijih mjesta koje će vam Visio ponuditi je Start zaslon kada prvi put pokrenete Visio. Vidjet ćete najčešće korištene Visio dijagrame s lijeve strane i najčešće korištene predloške s desne strane.

Visio start iskustvo

Izvor: Službeni Visio blog

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Do kraja lipnja posao će izgubiti 50 novinara na ugovor, dok će tim stalno zaposlenih novinara ostati raditi.

Apps & Software

Solitaire je bio ukinut u Windows 8 verziji, ali ga je Microsoft vratio 2015. godine u Windows 10.

Web & IT

Maliciozni kod pretvara se u slike, kako bi deep learning algoritmi mogli brže učiti o malwareu.

Web & IT

Microsoft je objavio video resurse, kako bi pomogao programerima naučiti Python i kreirati AI aplikacije na Azure servisu.

Oglašavanje