Gadgeti

Mini Android ICS PC za 438 kuna

U svijetu se do sada već pojavilo nekoliko jeftinih osobnih mini računala, među kojima su najpoznatiji Raspberry Pi i FXI Cotton. Njima se ovih dana pridružio MK802 Mini Android 4.0 PC, koji radi na Androidu 4.0 Ice Cream Sandwichu, a prodaje se po cijeni od 74 dolara (438 kuna).

Ovo malo Android računalo posjeduje 1.5GHz AllWinner A10 procesor, 512 MB memorije i dva USB utora, jedan pune veličine i jedan mikro, a nudi povezivost preko Wi-Fija 802.11b/g.

HDMI kabelom može se spojiti na televizor ili monitor, priključiti tipkovnicu i miša, pokretati razne Android aplikacije te ga koristiti kao medijski player filmova i glazbe.

Za pohranu podataka posjeduje 4 GB interne flash memorije koja se pomoću microSD kartice može povećati do 32 GB. S microSD kartice se na njega mogu instalirati i neke od Linux distribucija poput Debiana i Ubuntua te Linuxovi programi i igre, čime ga pretvarate u pravo PC računalo.

U svakom slučaju, ovo je jako simpatičan i praktičan gadget pa vjerujemo kako bi mogao dobro proći na tržištu, piše Vidi.hr

19 komentara

Odgovori

Vrh