Geekmaxi
Geek Stuff

Mini računalo za urede sada je na akcijskoj cijeni ($178,99)

Mini računala su se pojavila posljednjih godina na tržištu kako bi ponudila kompaktnu alternativu za poslovne prostore i urede. Nisu bogzna kako moćni ali su vrlo malih dimenzija i funkcionalni u smislu obavljanja radnji bez pokretanja zahtjevnih programa.

ACEPC AK1 mini računalo je u svom dizajnu potpuno nalik HP Elite Slice ali je po cijeni daleko pristupačnije. Može se pronaći na TomTopu za 178,99 dolara što je dobra prilika. Ovo računalo pokreće Windows 10 a procesor je Intel Celeron JR3455.

Za služenje jednostavnim programima poput Microsoft Office paketa, surfanje internetom, gledanje videa i korištenje uredskih aplikacija, ACEPC AK1 poslužit će svojoj svrsi. Intel Celeron JR3455 ima maksimalni radni takt do 1,5GHz i do 2,0GHz u turbo načinu rada. U procesor je integrirana Intel HD Graphics GPU 500 koja može pokrenuti jednostavne 3D igre.

U setu specifikacija navedeno je 4 GB RAM-a, no mnogi će biti zadovoljni i time ako ne planiraju pokretati više programa odjednom ili se baviti intenzivnim računalnim radom. Nema hardverske opcije za ugrađivanje dodatnih RAM-a.

Interna memorija je ograničena na 32 GB, a kad se na to instaliraju i Windows 10, ostaje jako malo kapaciteta na raspolaganju. Srećom, ACEPC AK1 ima ladicu na dnu za smjestiti dodatni HDD disk od 2,5” pa se na taj način uvelike mogu poboljšati performanse i kapacitet pohrane. Primjerice, možete u njega uvaliti tvrdi disk iz nefunkcionalnog laptopa i sl.

ACEPC K1 možete kontrolirati na daljinu instalacijom programa Intel Remote Keyboard Host na mini računalo i povezivanjem s mobilnom aplikacijom na Android pametnom telefonu ili tabletu ili iOS uređaju.

Ako ste zainteresirani, ACEPC K1 možete naručiti ovdje, a na istoj lokaciji pronaći ćete i više informacija. Pogledajte ponudu na TomTopu.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh