Geekmaxi
HiTech

Moćna i izdržljiva akcijska kamera sve je što vam treba za spremanje uspomena

Sjećate li se kamera od prije petnaestak-dvadeset godina? Golemi, glomazni aparati izgledali su kao svemirski brodovi, onako kockasti i navaljeni na rame snimatelja koji je trebao biti mali Rambo da odradi cjelodnevno snimanje.

Vrijeme ide, vrijeme leti, a njegov se tijek ponajviše ogleda u minijaturizaciji elektronike, pa su takvi veliki uređaji doživjeli smanjenje kakvo je prije bilo gotovo pa nezamislivo. Akcijska kamera Yi Lite 4K tako je u maleno kućište spremila mnoge aspekte moderne tehnologije: izvrsni Sonyjev senzor IMX206, čipset Hi3556, vrlo izdašnu bateriju od 1.200 mAh, a našlo se mjesta i za LCD zaslon dijagonale 2 inča, a ponudu za nju pogledajte na ovome linku.

Kad su u pitanju senzori kamere, prvenstvo drži Sony. Spomenuti IMX206 podržava snimanje u 4K rezoluciji (pri 20 fps) odnosno Full HD pri 30/60 fps, dok fotografije snima pri 16 MP. Pritom zahvaća kut od 150 stupnjeva, čime se jamči precizno hvatanje svakog detalja.

Takvi se detalji mogu, inače, snimati i pod vodom jer Yi Lite stiže u paketu s vodootpornim kućištem sposobnim podnijeti izrazito nepovoljne uvjete u okolini. Može slobodno biti uronjen do dubine od 30 metara što ovu kameru čini idealnim izborom prilikom vodenih sportova i ronjenja.

Korak s vremenom se drži i putem povezivosti kamere s drugim uređajima. Yi Lite u tom smislu podržava 2,4G i 5G WiFi, što omogućava prijenos podataka pri brzini od čak 50 Mbps, ili pak daljinsko upravljanje kamerom do 100 metara udaljenosti.

>> Pogledaj ponudu za ovu kameru na Geekbuying trgovini

Redovna cijena je smanjena za trećinu, čime je Yi Lite vrlo konkurentan gadget u svojoj tržišnoj niši. Akcija je tek počela pa imate vremena pregledati slične uređaje i usporediti ih; ukoliko nađete bolju opciju javite nam, jer mi nismo.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh