Gaming

Na čemu ćemo se igrati u 2019?

Photo: Jeftinije.hr/Bigstock

Vrijeme je za kupovinu nove igraće konzole, a sukob velikana nastavlja se i u 2019. Neki od vodećih brandova nedavno su objavili verzije s poboljšanim hardverom poput PS4 PRO i Microsoft Xbox One X konzole ili nove verzije PlayStation VR-a. Dobro je vrijeme za kupovinu čak i ako imate ograničen budžet jer s obzirom na nove verzije, originali se mogu kupiti po povoljnijoj cijeni.

Sony, Microsoft i Nintendo nastavljaju svoju borbu za prevlast, a iako je hrpa razloga za kupovinu bilo koje od spomenutih konzola, samo jedna može biti najbolja – a to je upravo, po mišljenju mnogih, Sony PlayStation 4 Pro.

Najbolje konzole i kome su namijenjene

PlayStation 4 Pro

Svi se slažu, PlayStatio 4 Pro je najbolja verzija najpopularnije igraće konzole s definitivno najviše dostupnih igara. S 4K HDR kompatibilnosti i ekskluzivnim popisom dostupnih igara ovo je trenutno najbolja igraća platforma koju možete nabaviti. PS4 je još od premijere daleke 2013. godine  ostao nenadmašna platforma kada je riječ o broju, kvaliteti i popularnosti dostupnih igara, a kada ih zaigrate na moćnoj PS4 Pro verziji užitak je nenadmašan.

Xbox One X

Ovo je definitivno jedna od najjačih igraćih konzola ikada. Sa 4K HDR rezolucijom i ugrađenim Blu-ray playerom nudi mogućnosti igranja najzahtjevnijih igara i uživanja u sadržaju najviše moguće kvalitete. Na svoje će napokon doći svi obožavatelji Halo, Froza ili Gears of Wars igara. Siguran izbor svih onih koji žele beskompromisan užitak gledanja filmova i igranja u 4K HDR rezoluciji.

Nintendo Switch

Ova je konzola po mišljenju mnogih najbolja u kategoriji prijenosnih igraćih konzola. Nintendo je nakon manje ili više popularnih Wii i Wii U verzija odlučio ponuditi punokrvnu igraću konzolu zapakiranu u 6,2 inčni LCD tablet. Nintendo Switch je hibridna prijenosna konzola na kojoj se bez problema možete ili igrati dok ste u pokretu ili je kod kuće spojiti na televizor, monitor ili projektor i uživati u satima i satima zabave igrajući već poslovično odlične Nintendo igre.  

Nintendo SNES Edition

Minijaturna verzija originalnog Super Nintenda oduševit će sve koji su s Nintendom odrastali prije nekih 30ak godina. Retro dizajn konzole i kontrolera, klasik i svojevrsni must-have svima nama koji smo odrasli uz Super Mario Kart ili jednako popularnog Street Fighter-a. Konzola dolazi sa 20 najpopularnijih retro naslova koji će pobuditi nostalgiju kod svakog gamera. Vremenska kapsula koju se definitivno isplati kupiti!

Photo: Jeftinije.hr/Bigstock

Novi dodaci za igraće konzole pomiču granice stvarnosti  

Uz listu najboljih igraćih konzola vrijedi spomenuti i neke od neizostavnih dodataka za igraće konzole. I dok Xbox One wireless gamepad i nakon dugih pet godina i dalje ne silazi s liste najboljeg gamepada ikad, ovdje ćemo spomenuti dodatke igraćim konzolama za koje vjerujemo da će vrhunac svoje popularnosti tek doživjeti u narednim mjesecima i godinama.

U iščekivanju za ovu godinu najavljenog Oculus Questa, prve igraće konzole napravljene za virtualnu stvarnost, dostupne su nam VR naočale za igraće konzole poput PlayStation VR headseta ili HTC Vive VR headseta za igranje PC igara.

Da nam zaista slijedi doba virtualne stvarnosti potvrđuje hrpa uređaja i sadržaja koja nas preplavljuje proteklih godinu, dvije. VR ideja nipošto nije nova, cirkulira tech krugovima već godinama, ali je tek relativno nedavno prekoračila dugo nedostižne granice. Još je Googleov Cardboard svima sa smartphoneom dao naslutiti sve mogućnosti svojih sofisticiranih nasljednika. A danas, VR uređaji poput HTC Vive PRO ili Oculus Rifta zaista pomiču granice doživljaja stvarnosti.

Gotovo svi vrhunski gamerski brandovi imaju svoj model VR naočala – od Sonya, Acera, Asusa ili Samsunga, a trendu su se priključili i proizvođači dodatne gamerske opreme poput Trusta ili Renkforcea. A sa ovogodišnjem CES-a krenule su i glasine da će i Apple izdati svoje VR naočale do 2020. godine. Jedno je sigurno, VR je nova dimenzija gaminga.

Komentiraj

Odgovori

Vrh