Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Nadzorna kamera prepoznala kriminalca u mnoštvu ljudi

Tehnologija prepoznavanja lica

Tehnologija prepoznavanja lica zaista je otišla daleko. Masovni koncerti joj nisu nikakav problem kada treba detektirati traženo lice.

Kineska policija je tako pomoću te tehnologije locirala i uhitila osumnjičenog kriminalca koji se nalazio na koncertu s još 60 tisuća ljudi.

Osumnjičenik za gospodarski kriminal je prisustvovao koncertu kineske pop zvijezde Jackyja Cheunga tijekom prošlog vikenda u gradu Nanchang kad je i uhvaćen. Policija je izvijestila kako je 31-godišnjak bio šokiran kad su ga uhvatili. Vjerojatno se osjećao dovoljno skriveno među toliko desetaka tisuća ljudi.

Kina ima veliku mrežu nadzora s od više od 170 milijuna sigurnosnih kamera. Osumnjičenog Kineza je kamera tom prilikom “prepoznala” već na ulasku u dvoranu, a policajci su ga došli uhitili kad je sjeo na svoje mjesto.

“Bio je jako iznenađen. Nije mogao vjerovati da su ga policajci uhvatili toliko brzo u gomili od 60 tisuća ljudi”, ispričao je policajac Li Jin. Na ulazu u samu dvoranu policija je imala nekoliko kamera koje su bile opremljene tehnologijom za prepoznavanje lica, a ovo i nije prvi put da se kineske snage sigurnosti koriste time.

Prošlog kolovoza su tako koristeći identičnu metodu uhitili 25 sumnjivaca na međunarodnim Danima piva u gradu Qingdaou. Kina je ipak svjetski lider u korištenju takve tehnologije pa svako malo upozorava građane da će im bijeg od institucija progona biti nemoguć.

Kini nije dovoljna spomenuta mreža od 170 milijuna kamera, jer je plan da ih se u naredne 3 godine postavi njih još 400 milijuna. Mnoge od tih kamera koriste i tehnologiju prepoznavanja lica.

Kriminalcima u Kini neće biti lako.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Proizvođač letećih automobila EHang izradio je projekt izgradnje prvog aerodroma na svijetu za autonomna leteća vozila. EHang planira izgradnju terminala koji se fokusira na...

Gadget

FullHD kamera sa H.264 Video Coding funkcijom, i širokim objektivom dolazi u kompaktnom kućištu, sa originalnim stalkom. Snima 720P HD kvalitete, video i zvučni...

Biznis

Apple je danas službeno ponovo otvorio sve svoje trgovine u Kini, ukupno njih 42, potvrđeno je za Bloomberg. Nakon zatvaranja u veljači, nitko nije...

Gaming

Nakon samo tjedan dana od početka sezone 2020. kineska liga u igri League of Legends je prekinuta zbog epidemije koronavirusa. Više od mjesec dana...

Oglašavanje