Web & IT

Najmanji disk na svijetu s Thunderbolt sučeljem


Freecom, dio korporacije Mitsubishi Chemical Holdings Group, proizvođač vanjskih tvrdih diskova i prijenosnih uređaja za pohranu podataka, danas je predstavio najnoviji model diska Mobile Drive Mg, koji je od sada opremljen i sučeljem Thunderbolt.

Tanak je samo 15 mm i smješten u magnezijsko kućište, a odlikuje ga podrška za Thunderbolt i kapacitet od 1 TB.

Sučelje Thunderbolt, Mobile Drive Mg-u omogućuje rapidni prijenos podataka između njega i Mac računala, uključujući MacBook Air, MacBook Pro, iMac i Mac mini, brzinama koje su do 20 puta veće od tradicionalnog sučelja USB 2.0.


Novi Mobile Drive Mg je, pored toga, najmanji disk opremljen Thunderbolt sučeljem na tržištu, a osvojio je i Red Dot Award 2012. nagradu za dizajn u kategoriji Best of the Best proizvoda.

Pored podrške za Thunderbolt, uređaj nudi sučelje USB 3.0 uz brzinu prijenosa podataka od otprilike 130 MB/s te podržava sva računala i prijenosnike koji koriste standard USB 2.0. Formatiran je datotečnim sustavom Mac HFS+ i odmah će proraditi s bilo kojim Macom, a u potpunosti je kompatibilan s Time Machineom.

Novi Freecom Mobile Drive Mg Thunderbolt & USB ima preporučenu cijenu od 229 eura (1.732 kn) i bit će dostupan od srpnja, piše Vidi.hr

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh