HiTech

Najveći sajam igračaka na svijetu ima geekovske poslastice

Kad igračke dobiju tech dodir

Foto: YouTube

Relativno nedavno se održao najpoznatiji sajam igračaka na svijetu, njujorški Toy Fair 2019. Ima nekih zaista zanimljivih tehnoloških novotarija:

Star Wars Lightsaber Academy

Hasbro je predstavio svjetlosnu sablju iz Ratova zvijezda koja se Bluetoothom može povezati s mobitelom. Sablja u sebi ima senzore za pokret. Zato uz pripadajuću aplikaciju može mladog Padawana naučiti korisnim trikovima i pokretima potrebnima za borbu s međuzvjezdanim zlikovcima.

Pictionary Air

Digitalna verzija superpoznate društvene igre s crtanjem i pogađanjem nudi posebnu “zračnu” olovku. Uz nju, mobilnu aplikaciju i tehnologiju proširene stvarnosti sada se osvježava iskustvo igranja i podiže na neku novu razinnu. Crta se olovkom po zraku, a ekran sudionicima prenosi ono što je nacrtano. Uostalom, pogledajte sami:

Stanley Jr. modularna vozila

Kolekcija za mlađe makere ili graditelje u nastajanju se sastoji od “uradi sam” modularno izrađenih igračaka-vozila. Teretni kamion, bager, rovokopač, ili miješalica za beton. Sve nabrojano se može sastaviti tek jednim komadom plastičnog alata.

Lego Hidden Side

Sajam igračaka ne bi bio to što jest da se na njemu ne predstavi legendarni Lego. Od svojih noviteta su u Velikoj Jabuci pokazali nekoliko setova koji se mogu proširiti kroz mobilnu aplikaciju i proširenu stvarnost. Lego kuća kroz AR tako postaje ukleta, nad grobljem se mogu pojaviti duhovi te se općenito otkriva skrivena strana igračaka.

Nerf N-Strike Elite Titan CS-50

Neobično ime otkriva nerf automatsku strojnicu s rotirajućim bubnjem i čak 50 projektila. Da je riječ o opakom komadu oružja potvrđuje i podatak da ga pogone velike D baterije, te da uz njega dolazi i remen za nošenje ove opasne pljuce preko ramena.

Komentiraj

Odgovori

Vrh