Gadgeti

Neobični spoj mobitela i sata

Nosivi telefon je uskoro dostupan

Foto: Nubia

Telefone bismo u bližoj budućnosti lako mogli nositi kao i satove oko zgloba, a kineska kompanija Nubia je na sajmu IFA prikazala ambiciozni prototip svog uređaja koji je hibridni spoj sata i telefona.

Nubia Alpha, punim nazivom, je nosivi telefon koji dolazi s Androidom kao operativnim sustavom i s (očigledno) fleksibilnim OLED ekranom. Ekran se nalazi okružen metalnim remenom čiju funkciju možete i sami pretpostaviti.

Foto: Nubia

Ipak, radi se o uređaju koji je još u fazi razvoja, ali sama kompanija (koja je nastala iz ZTE-a) je uvjerena da bi do kraja godine mogao biti već u prodaji u Kini, a da bi globalno lansiranje trebalo uslijediti otprilike u isto to vrijeme.

Dakle, ako je ovo najava bliske budućnosti, onda je ta budućnost odmah iza ugla, ne moramo dugo na nju čekati.

Što se još zna o ovom, kako se čini, ultimativnom gadgetu? Kako je to Android uređaj, tu su prisutne i sve najvažnije Android funkcije, ali svakako prilagođene ovakvom neobičnom ekranu. Kao što s LTE satovima možemo obavljati pozive, slušati neku glazbu ili pratiti svoje aktivnosti, tako bismo to isto mogli i s Alphom. Alpha će imati i kameru, ali i razne druge mogućnosti tipične za telefone.

Oni koji su je isprobali, a to su bili novinari prošlog tjedna u Berlinu, kažu da je “lagana i podnošljiva” za nošenje na ruci. Unatoč prilično robusnom izgledu i nepovjerljivosti koju budi u onome tko ju prvi put vidi. Ipak, Nubia nije otkrila sve točne specifikacije samog uređaja, iako se zna bi trebao stajati otprilike kao i telefon.

Inače, Samsung već par godina radi na razvoju telefona sa savitljivim ekranom, a toj utrci se pridružio i Huawei.
Kako god bilo, ovaj spoj uređaja izgleda kao dobar pokazatelj kako će izgledati naša fleksibilna oLED budućnost.

Foto: Nubia

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

MyDataKnox
Vrh