Geekmaxi
Razno

Netflix gubi hitove i dobiva konkurenciju

Novi igrači

Foto: TheRinger

Netflixu polako stiže paprena konkurencija, a uskoro ostaje i bez hit serija. Kultni Prijatelji su jedan od tih naslova.

Netflix je, kao što već znamo, zasad vodeća medijska platforma za streaming serija i filmova. S naglaskom na riječ “zasad”. Naime, na tržištu bi se trebao uskoro pojaviti novi streaming div, koji je istovremeno i vlasnik televizijskih prava za razne poznate serije i filmove.  Pogađate li o kome je riječ?

Warner Bros

Veselu šestorku iz Central Perka uskoro tako više nećemo moći gledati na Netflixu, poručuju iz studija WarnerMedia. Oni će na tržište izbaciti svoju novu streaming platformu.

“Kod nas očekujte najveće Warnerove hitove”, poručili su iz produkcijske kuće koja je zaslužna i za poznati sitcom ‘Prijatelji’. Kevin Reilly, glasnogovornik tog medijskog diva je natuknuo i da će se na njihovoj novoj platformi moći pratiti i ‘Teorija velikog praska’.

Također je naglasio i da je uprava Warner Brosa donijela takvu odluku zbog toga što smatraju kako imaju neke od najvećih filmskih i tv hitova te svoj profit ne žele dijeliti s konkurencijom.

Ima li nostalgija cijenu?

“Dijeljenje sredstava nikako nije dobar poslovni model. Vjerujemo kako bi naši projekti trebali biti pod ekskluzivom”, rekao je Reilly. Iako Warner Bros još nema ni ime za novu platformu, najavljuju da će do kraja godine sve biti spremno. Potom pod njihovo okrilje dolazi većina materijala zbog kojih je Netflix toliko popularan.

Hoće li to nanijeti tektonske promjene Netflixu, ostaje za vidjeti.

Prijatelji su na Netflixu bili dostupni od 2015. godine, a samo ovog prosinca su izdvojili paprenih 100 milijuna dolara da kroz 2019. zadrže ekskluzivna prava na prikazivanje slavne serije. Nostalgija očito ima svoju cijenu.

Ipak, nakon 31. prosinca sve se mijenja. Novi streaming servis će započeti borbu za gledatelje. Konkurenti mu neće biti samo oni već uigrani igrači, nego i neke sasvim nove njuške na tržištu.

To su Comcast’s NBC Universal, koji planira izlazak u 2020, baš kao i Disney+, buduće odredište za obiteljske filmove i serije.

Što reći? Neka igre počnu.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh