Geekmaxi
Hi-tech

Nokia želi natrag u prvu ligu

Predstavljeni novi pametni telefoni

Foto: Nokia

HMD Globalu, kompaniji koja ima licencu za korištenje branda Nokia, cilj je s tim mobitelima biti jedan od top 3 proizvođača mobitela, rečeno je još prošle godine.

Današnji prvaci industrije pametnih telefona su prilično ambiciozni u čuvanju svojih mjesta, a i među njihovim izazivačima se može naći više nego solidnih uređaja.

Stara slava, dakle, danas na tržištu takvih proizvoda nije toliko bitna stavka, što pokazuju i razni drugi primjeri pa će put Nokia mobitela prema željenom vrhu biti dosta izazovan.

Nasljednici modela od prošle godine zato dobivaju bolji hardver i kako kažu iz kompanije “premium iskustvo bez plaćanja premium cijene”.

U HMD Globalu, mogu ipak biti prilično zadovoljni uspjehom kojeg su uspjeli ostvariti na tržištu pametnih telefona u tijeku prošle godine, a sada imaju i nove modele za utrku koji kao nasljednici prošlogodišnjih telefona dolaze s još većim ekranima, boljim hardverom te “čistim” Androidom.

Nokia 2.1, 3.1 i 5.1 su pametni telefoni niže i srednje kategorije koji bi svoje korisnike, osim sa solidnim hardverom, trebali privući i spomenutom pristupačnom cijenom.

Iz kompanije tvrde da novi uređaji, uz pristup najnovijim Googleovim uslugama (poput, recimo, Google asistenta), donose čisto, sigurno i uvijek dobro ažurirano Android iskustvo uz Android One i Android Go. Sve to u kombinaciji s dobrom izradom, dizajnom te performansama prepoznatljivima za Nokia pametne telefone.

Foto: Nokia

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh