Apps

Nova aplikacija uklanja poruke čije smo slanje kasnije požalili

raketu

U nekom trenutku života, gotovo svatko od nas poslao je poruku zbog čijeg je teksta zažalio, želeći vratiti vrijeme, ali i tu poruku.

Srećom, tvrtka Raketu, koja se bavi razvojem sigurnih, privatnih i šifriranih komunikacijskih kanala, predstavila je novu mobilnu aplikaciju za slanje poruka pod nazivom RakEM, koja omogućuje korisnicima da obrišu poslani tekst na svom uređaju, ali i na uređaju primatelja poruke.

RakEM koristi tehnologiju koja u potpunosti eliminira mogućnost pohrane i rudarenja podataka. To uklanja opasnost od hakerskih napada ili pak sprečava nepoželjna zabadala u čitanju tekstova na vašem pametnom telefonu koji nisu namijenjeni za njihove oči. Osim poruka, RakEM omogućava i razmjenu različitih datoteka – slika, glasovnih poziva i poruka, te omogućuje korisničku kontrolu dijeljenja lokacije i obrisanih sadržaja. Dakle, RakEM pruža dodatnu sigurnost jer ne dopušta trećoj strani da dođe do podataka.

„Druge aplikacije za slanje poruka obećavaju sigurnost, ali svakodnevno se susrećemo s pričama o narušavanju sigurnosti. Ljudi žele da je njihova komunikacija privatna i zaštićena. I ako više ne žele da netko ima određeni sadržaj, jednostavno ga mogu obrisati s uređaja te osobe”, rekao je Greg Parker, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Raketu.

Aplikacija je dostupna besplatno za iOSAndroid, podržava sve jezike, a koristi se u više od 150 zemalja.

Izvor: Discovery

4 komentara

Odgovori

Vrh