Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Nova pravila: Google će od rujna sve siteove rangirati prema mobilnim verzijama

Google je najavio da će u rujnu započeti podrazumijevano indeksiranje stranica prema njihovim verzijama napravljenim za mobilne uređaje. Takvo indeksiranje se već neko vrijeme primjenjuje na novim domenama, ali ta promjena bi uskoro trebala postati sveobuhvatna.

Ovakav razvoj događaja priprema se već godinama. Tvrtka je objavila kako je već sada 70 posto siteova predstavljenih u rezultatima pretrage prilagođeno mobilnim telefonima. Indeksiranje preostalih siteova bit će obavljeno do rujna, kada će novi način prikaza rezultata biti službeno pušten u rad.

Eksperimentiranje s davanjem prednosti stranicama koje su napravljene za mobilne uređaje započeto je 2016. godine, a prošle godine je indeksiranje novih domena postalo podrazumijevano na taj način. Prelazak na potpuno davanje prednosti takvom načinu indeksiranja zato predstavlja logičan i prirodan korak.

Što će to značiti u praksi? Možemo očekivati da će se stranice koje nisu responzivne znatno lošije pozicionirati prilikom pretrage, u odnosu na stranice koje se prilagođavaju različitim rezolucijama prikaza.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Nova, eksperimentalna opcija u Chrome 86 verziji bit će zadužena za optimizaciju upotrebe energije, gašenjem nepotrebnih JavaScript timera i trackera.

Web & IT

Google se već neko vrijeme trudi utjecati na to da se korisnici bolje odnose prema svojim lozinkama.

Web & IT

Google Android Studio 4.0 orijentiran je na olakšavanje kreiranja aplikacija programerima.

Web & IT

Eksperimentalni projekt nazvan "Sodar" stvara radijus od dva metra oko osobe koja nosi mobitel.

Oglašavanje