Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Future

Nove generacije SD kartica pohranjivat će i do 128 TB podataka

I prijenos podataka će biti puno brži

Osim što će nova SD kartica imati mogućnost pohrane znatno veće količine podataka, SD Express će omogućiti i puno brži prijenos podataka.

Naime, iz udruženja koje sadržava gotovo 900 kompanija, SD Associationa, a koje određuje standarde za SD memorijske kartice – najavili su posve novu generaciju kartica.

SD Ultra Capacity (SDUC) će tako omogućiti pohranu znatno veće količine podataka te SD Express za također puno brži prijenos podataka.

Kako potrebe za prostorom za pohranu podataka postaju sve veće (zato što su i datoteke koje pohranjujemo prilično velike), razvidno je kako je potrebno naći rješenje zahvaljujući kojem će svi korisnici moći pohranjivati brojne terabajte videozapisa, glazbe, fotografija i sličnih sadržaja koji se mogu pohraniti.

Maksimalna količina podataka koja se trenutno može pohraniti na SD karticu iznosi dva TB, a novi standard će omogućiti pohranu čak i do 128 TB.

U medijskim priopćenjima se podsjeća na to da je ograničenje od 2 TB za SD kartice najavljeno još davne 2009., a još uvijek nije predstavljena takva kartica – dok cijena SD kartica koje su kapaciteta 512 GB iznosi nekoliko stotina dolara.

Teoretski, na SD Ultra Capacity karticu najvećeg mogućeg kapaciteta će se moći pohraniti više od 25 tisuća filmova HD rezolucije. To je slikovit primjer. No ipak, na takve kartice sigurno ćemo morati pričekati još dugo vremena te na samom početku možemo očekivati SDUC kartice nešto manjeg kapaciteta.

Bit će zanimljivo i vidjeti kolika će biti cijena.

Raspravljajući o predstavljenim novitetima, predsjednik SDA-a Hiroyuki Sakamoto je rekao kako će sa SD Expressom ova organizacija nuditi potpuno novi tip memorijske kartice s puno bržim protokolom koji će kartice pretvoriti u prave prijenosne SSD diskove.

Trenutna je maksimalna brzina prijenosa podataka 624 MB/s, a SD Express će jednom omogućiti brzinu prijenosa od čak 985 MB/s.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Gadget

Memorijske kartice vam pomažu u proširenju memorija vaših mobitela ili digitalnih fotoaparata. Poznati proizvođač smartfona, računala i mnogih drugih elektroničkih uređaja u svoju ponudu...

Akcije

Odlična ponuda dolazi iz Cafago web trgovine. Za samo 7,72 eura može se kupiti odlična Netac P500 Class 10 microSD memorijska kartica kapaciteta 64...

Gadget

Želiš li ubrzati svoje računalo? Dosta ti je sporog bootanja operativnog sustava? Najkraći put do postizanja većih brzina prilikom podizanja OS-a ili prijenosa podataka...

Gadget

Jedna od sitnica koje se uzimaju zdravo za gotovo, a koje uvijek dobro dođu jesu flash memorije. Osobno ih jako cijenim, jer su me...

Oglašavanje