Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gadget

Novi Huawei mobiteli dolaze s čak 70 predinstaliranih aplikacija!?

Huawei osim što sprema premijeru P40 serije, sprema i konačnu prvu pravu verziju AppGallery trgovine zasnovane na Huawei Mobile Services ekosistemu, koji zamjenjuje Play Store.

Tvrtka će do premijere Huawei P40 mobitela pokušati u trgovinu AppGallery, koja je ekvivalent Google Play Storeu, dovesti najpopularnije aplikacije i ponuditi ih korisnicima, naravno i dalje bez uobičajenih Google aplikacija.

Jedna od mogućnosti, koja se spominje za nove Huawei korisnike tj. nove mobitele je unaprijed instaliranih oko 70 najpopularnijih aplikacija. Broj i vrsta aplikacija ovisit će od regije do regije, a korisnicima će tako biti olakšana potraga za najpopularnijim aplikacijama u AppGallery-u ili kroz .APK file-ove.

Naravno, ostaje za vidjeti koje će sve aplikacije Huawei dobiti do premijere Huawei P40 serije u AppGallery, ali nadamo se da će ih biti što više, iako nismo sigurni da je ovo baš pravi put za Huawei. Inače, korisnici će moći izbrisati sve ove aplikacije, ako im ne trebaju, a u mobitelu će se nalaziti ikonice, koje će aktivirati punu instalaciju, ako to korisnik poželi (Huawei i HONOR mobiteli na nekim modelima već imaju takav pristup, ali samo s igrama i to na nekoliko njih, ne u tolikom broju).

Huawei je zajedno s kompanijama OPPO, Vivo i Xiaomi oformio Global Developer Service Alliance (GDSA), koji će pokušati razbiti nadmoć Google tvrtke u Android svijetu, a GDSA počinje s radom već u ožujku.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biznis

Američko ministarstvo trgovine blizu je potpisivanja novog pravila kojim bi se američkim tvrtkama dozvolio rad s kineskim gigantom Huaweijem na uspostavljanju standarda za novu...

Future

5G olakšava brzo i fleksibilno povezivanje, kako bi se osigurala dijagnostika i liječenje na daljinu.

Hi-tech

Jedna od najvećih telekomunikacijskih tvrtki, kineski Huawei, objavila je da bi njihov potencijalni izlazak iz izgradnje 5G mrežne infrastrukture u Velikoj Britaniji donio štetu...

Biznis

Sve više tech tvrtki ulazi u sektor bankarstva. Prošle godine smo pisali o Appleovom pothvatu kreiranja vlastite kreditne kartice, a sada Huawei ide njegovim...

Oglašavanje