Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Novo ažuriranje popularne aplikacije omogućuje roditeljima potpunu kontrolu

Facebook je ažurirao svoju aplikaciju namijenjenu djeci – Messenger Kids, novom opcijom za roditelje. Oni će sada moći vidjeti i kontrolirati kako njihova djeca koriste aplikaciju za dopisivanje.

Novim alatima roditelji mogu pristupiti kroz kontrolnu ploču za roditelje u glavnoj Facebook aplikaciji. Roditelji će od sada moći vidjeti više detalja o tome kako njihova djeca provode vrijeme dok koriste aplikaciju. Moći će saznati s kime se njihova djeca dopisuju, koriste li video pozive i, naravno, imat će pristup povijesti razgovora sa svakim korisnikom kojeg je dijete blokiralo u aplikaciji.

Roditeljima će biti dostupne i najskorije fotografije koje je njihovo dijete poslalo ili primilo (s opcijom brisanja ili prijave neprimjerenog sadržaja). Nova opcija dozvolit će roditeljima uklanjanje svih informacija s djetetovog profila, što je slično opciji koju ima glavna Facebook aplikacija.

Messenger za djecu se našao na meti kritičara od kad se pojavio u prosincu 2017. godine. Postavljala su se pitanja je li Facebook dovoljno motiviran da ponudi proizvod koji je namijenjen djeci i pojedine grupe za zaštitu djece su sugerirale tvrtki da ugase aplikaciju.

Prošle godine iz tvrtke su priznali da je aplikacija “falična”, jer dopušta djeci stupanje u grupne razgovore s ljudima koje roditelji nisu prethodno odobrili, što je kršenje osnovne sigurnosne karakteristike aplikacije.

Foto: Facebook/Messenger Kids

Iako je Facebook unaprijedio svoj “messenger za djecu”, djeca će i dalje moći komunicirati s blokiranim kontaktima ako se nalaze u istom grupnom razgovoru. Grupni razgovori će upozoriti djecu da se u grupi nalazi netko koga su blokirali, piše The Verge.

Iz Facebooka tvrde da će djeca sada moći odblokirati kontakte ako žele, kao i da će razgovori sa njihovim blokiranim kontaktima ostati u inboxu kako bi roditeljima dali opciju pregleda tog razgovora.

Facebook želi naglasiti da se informacije o aplikaciji Messenger Kids ne dijele s trećim stranama i da ne koriste njihove informacije za reklamiranje. Ali, ako uzmemo u obzir povijest te tvrtke i njenu nemogućnost zaštite podataka svojih korisnika (namjerno ili ne), i dalje se postavlja pitanje treba li “Messenger Kids” uopće postojati.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Google se već neko vrijeme trudi utjecati na to da se korisnici bolje odnose prema svojim lozinkama.

Web & IT

Ovo je još jedan korak k tome da korisnici dobiju veću kontrolu nad svojim podacima.

Apps & Software

Ako vam opcija nije odmah dostupna, napravite update aplikacije ili pričekajte dok opcija ne postane dostupna svima.

Web & IT

Stručnjaci za sigurnost otkrili su novi, napredni malware koji može zaobići i najozbiljnije sigurnosne mjere.

Oglašavanje