Geekmaxi
Hi-tech

ODLIČAN DEAL: Xiaomi robotski usisavač gotovo u pola cijene!

Robotski usisavači su super stvar. Sjećam se kad su odjednom iskočili, prvo po internetskim trgovinama kao što je Tomtop, a onda i po domaćim trgovinama bijelom tehnikom. Dosta se tu proizvođača pokušalo progurati, nešto zaraditi, dosta ih je usput otpalo, dok se Xiaomi ne samo zadržao među vodećima, nego još malo progurao na vrh kao najisplativija kupnja.

Xiaomi je kompanija, vjerujem da znate, koja se prije svega bavi proizvodnjom pametnih telefona. Sporedne djelatnosti kao što su usisavači obavljaju njihovi partneri, a Xiaomi na gotov proizvod samo nalijepi svoje ime. Ovakva praksa ide im sasvim dobro, jer očito pomno biraju kome će dopustiti korištenje imena. Baš zato pišem o njihovom usisavaču Roborock S50, drugoj generaciji njihova usisavača kojeg krasi odličan odnos cijena/kvaliteta.

Kad smo već kod cijene, ona trenutno iznosi 348,39 eura i dolazi s europskog skladišta, dakle bez carina ili bilo kakvih drugih nameta. Ok, znam da na prvu ova cijena izgleda jako škakljivo, ali ono što valja, obično i košta. A S50 po redovnoj cijeni košta gotovo dvostruko ovoliko, dok direktna konkurencija košta ajme preko toga. Akcijska cijena traje, moram nažalost primijetiti, još samo tri dana. Ima, jasno, jeftinijih robotskih usisavača, ali nisu niti izbliza sposobni kao S50.

On uz usisavanje također i briše pod, čime još kvalitetnije obavlja svoj posao, osobito u usporedbi s prvom generacijom usisavača, koja je, inače, pokupila velik broj nagrada i priznanja za kvalitetu. Poboljšanje vidi u kotačima koji mogu podići tijelo robota i na deblji tepih i preko većih prepreka (do 2 cm), a dodan je i spremnik za vodu s krpom za mokro pranje podova.

Robot čisti tako da određenu prostoriju podijeli u zone te ide naprijed-nazad kako bi prošao čitav prostor, što čini besprijekorno zahvaljući preciznom skeniranju prostorije pomoću naprednog algoritma. U tome nadmašuje puno veća imena poput Electroluxa, čiji sličan robot ne može u istu rečenicu sa S50.

>> Pogledaj ponudu za ovaj odičan usisavač!

Baterija ima kapacitet 5.200mAh što je dovoljno za otprilike 45 minuta čišćenja, a kad je prazan, sam se spaja na platformu za punjenje i nastavlja gdje je prethodno završio. Cijeli se proces može, dakako, nadzirati i kontrolirati putem aplikacije na pametnom telefonu, što je zanimljivo ispočetka. Kasnije ćete prepustiti usisavaču da sam odradi cijelu stvar – pametnije je izvaliti se pred TV dok drugi rade dosadne poslove za vas.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh