Geekmaxi
Web & IT

Oliver Dragojević je živ: RTL-ov portal objavio lažnu vijest

Foto: Facebook (Oliver Dragojević)

Jedan od mnogobrojnih portala iz RTL-ove mreže stranica objavio je lažnu vijest kako je preminuo popularni hrvatski pjevač, Oliver Dragojević. Ubrzo se informacija proširila društvenim mrežama, a na kraju se ispostavilo kako je vijest lažna. Oliver Dragojević je živ!

Kada na ovakav slučaj naiđete na nekom clickbait portalu domene “viralneinfo.com”, koju pritom dijeli Facebook stranica nekih nadobudnih dječaka, onda se tu nema što puno za reći, već ste si sami krivi ako u takvu informaciju povjerujete. No, kada iza te vijesti stoji jedna ozbiljna TV kuća, što RTL jest, onda stvari postaju malo drugačije.

Ubrzo nakon što je vijest objavljena, na Facebooku su krenuli statusi u čast popularnom pjevaču. A to ide prevelikom brzinom, te je šteta već napravljena. Kako su se tek osjećali pjevačevi bližnji, a koji su zasigurno primili i mnoštvo poziva, teško je uopće i zamisliti. Sreća u ovoj nesreći je što na priču nisu reagirali naivno i drugi mediji, pa i oni objavili “neslužbenu informaciju iz bolnice”.

Da je pjevač dobro i da informacija nije točna na kraju je i službena Facebook stranica potvrdila. “Oliver je dobro i lječenje se nastavlja. Molimo, ne vjerujte dezinformacijama koje trenutno kruže!” – stoji u objavi.

Oliver je dobro i liječenje se nastavlja.Molimo, ne vjerujte dezinformacijama koje trenutno kruže!

Posted by Oliver Dragojevic (Official) on Samstag, 9. Dezember 2017

Jasno nam je kako je bitno imati prvi informaciju, izaći prvi na tržište. No, kod ovakvih stvari se mora biti 200% siguran u pouzdanost informacije…

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh