Geekmaxi
Gadgeti

Pametni Apple zvučnik uništava namještaj

Korisnici se žale

Foto: AFP

U većini su recenzija Appleovog pametnog zvučnika novinari pohvalili nepobitnu kvalitetu zvuka tog uređaja, a kao najveće mane su izdvojili usredotočenost na Appleove servise i uređaje (Apple Music) te glasovnog asistenta Siri koji se ne može uspoređivati s mogućnostima glasovnih asistenata na Googleovim i Amazonovim pametnim zvučnicima.

Tim spomenutim manama Appleova uređaja ipak nije kraj – HomePod, naime, uništava drveni namještaj. Najprije su na okrugle bijele otiske upozorili neki od recenzenata, a potom su i fotografije otisaka HomePoda na Twitteru objavili i neki korisnici uređaja.

Foto: Twitter

Na kasnije upite iz medija Apple potvrđuje da HomePod na određenim drvenim površinama zaista može ostaviti otiske i kako su isti rezultat reakcije vibracija silikonskog dna njihovog pametnog zvučnika s nekim lakiranim drvenim površinama.

Novinarima Wirecuttera su ponudili su rješenje – bijeli prsteni na namještaju nastali od HomePoda trebali bi izblijediti ili potpuno nestati nekoliko dana nakon što se zvučnik ukloni s drvene površine, a ako bijeli otisci ipak i tada ostanu, Apple onda preporučuje čišćenje navedene površine metodom lakiranja koju preporučuje i proizvođač namještaja.

Ponovno lakiranje se čini kao pomalo komplicirana metoda rješavanja problema koje je prouzročio uređaj koji ne bi trebao uopće ostavljati otiske te ovog trena nema informacija o potencijalnoj odšteti onim korisnicima koji ne uspiju riješiti problem.

Ostaje da prepustimo mašti kako bi na takve otiske mogli reagirati oni ljudi koji imaju skupi dizajnerski namještaj i kojima se kao rješenje sugerira ponovno lakiranje.

Kako bi se izbjegli slični problemi, rješenje je staviti HomePod na neku drugu površinu ili primjerice postaviti nekakvu podlogu između zvučnika i drvene površine. Ili možda po savjetu osobe koja je na Twitteru ismijala Apple i njihova dizajnera Jonyja Ivea, obaviti kupovinu čarape za HomePod po cijeni od samo 99 dolara.

Ako imate namjeru kupiti Appleov pametni zvučnik, povedite računa o tome na kakvo mjesto ćete ga postaviti, a osim posebne pažnje s drvenim površinama, ne bi ga bilo mudro ostavljati ni u blizini izvora topline ili vode.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh