Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gadget

Pametni Apple zvučnik uništava namještaj

Korisnici se žale

SAN FRANCISCO, CA - FEBRUARY 09: The new Apple HomePod is displayed at an Apple Store on February 9, 2018 in San Francisco, California. Apple's new HomePod went on sale today at Apple Stores in the United States, United Kingdom, and Australia. The HomePod retails for $349. Justin Sullivan/Getty Images/AFP

U većini su recenzija Appleovog pametnog zvučnika novinari pohvalili nepobitnu kvalitetu zvuka tog uređaja, a kao najveće mane su izdvojili usredotočenost na Appleove servise i uređaje (Apple Music) te glasovnog asistenta Siri koji se ne može uspoređivati s mogućnostima glasovnih asistenata na Googleovim i Amazonovim pametnim zvučnicima.

Tim spomenutim manama Appleova uređaja ipak nije kraj – HomePod, naime, uništava drveni namještaj. Najprije su na okrugle bijele otiske upozorili neki od recenzenata, a potom su i fotografije otisaka HomePoda na Twitteru objavili i neki korisnici uređaja.

Foto: Twitter

Na kasnije upite iz medija Apple potvrđuje da HomePod na određenim drvenim površinama zaista može ostaviti otiske i kako su isti rezultat reakcije vibracija silikonskog dna njihovog pametnog zvučnika s nekim lakiranim drvenim površinama.

Novinarima Wirecuttera su ponudili su rješenje – bijeli prsteni na namještaju nastali od HomePoda trebali bi izblijediti ili potpuno nestati nekoliko dana nakon što se zvučnik ukloni s drvene površine, a ako bijeli otisci ipak i tada ostanu, Apple onda preporučuje čišćenje navedene površine metodom lakiranja koju preporučuje i proizvođač namještaja.

Ponovno lakiranje se čini kao pomalo komplicirana metoda rješavanja problema koje je prouzročio uređaj koji ne bi trebao uopće ostavljati otiske te ovog trena nema informacija o potencijalnoj odšteti onim korisnicima koji ne uspiju riješiti problem.

Ostaje da prepustimo mašti kako bi na takve otiske mogli reagirati oni ljudi koji imaju skupi dizajnerski namještaj i kojima se kao rješenje sugerira ponovno lakiranje.

Kako bi se izbjegli slični problemi, rješenje je staviti HomePod na neku drugu površinu ili primjerice postaviti nekakvu podlogu između zvučnika i drvene površine. Ili možda po savjetu osobe koja je na Twitteru ismijala Apple i njihova dizajnera Jonyja Ivea, obaviti kupovinu čarape za HomePod po cijeni od samo 99 dolara.

Ako imate namjeru kupiti Appleov pametni zvučnik, povedite računa o tome na kakvo mjesto ćete ga postaviti, a osim posebne pažnje s drvenim površinama, ne bi ga bilo mudro ostavljati ni u blizini izvora topline ili vode.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Apple i Google su prošlog tjedna stavili na raspolaganje javnim zdravstvenim agencijama svoju tehnologiju za praćenje kontakata.

Biznis

Karticu će lansirati u suradnji s tvrtkom SoFi.

Gaming

Tvrtka Valve odlučila je ukinuti podršku za macOS na svojoj platformi za virtualnu realnost. To je objavljeno na SteamVR forumu, gdje je napisao da...

Apps & Software

Ovakva suradnja nikada u povijesti njihovih međusobnih odnosa nije zabilježena. Američki tehnološki giganti Google i Apple objavili su da zajedno rade na naprednoj platformi...

Oglašavanje