Gadgeti

Pametni privjesak za ogrlicu

Foto: Kickstarter

Na Kickstarteru ima stvarno svačega. Ovaj vam nakit (pametni privjesak), primjerice, nudi mogućnost da komunicirate “tajnim porukama” i pozivate pomoć. O čemu je, zapravo, riječ?

Američka kompanija Chipp’d je proizvela jedan nosivi gadget koji se zove Talsan. To je pozlaćeni privjesak za ogrlicu. Upada u oko da je ukrašen Swarovski kristalima, no osim svog (nesumnjivo elegantnog) dizajna, u sebi ima i cijeli mali računalni sustav s bluetooth radijem. To je ono što ga čini “pametnim”.

Foto: Kickstarter

Putem svoje aplikacije Talsan tako omogućuje komunikaciju spomenutim tajnim porukama, što ustvari funkcionira na taj način da vi na telefonu odaberete poruku koju želite poslati svojoj voljenoj osobi, a zatim njeni će Swarovski kristali s privjeska pomoću LED rasvjete svjetlucati prema određenim shemama koje znate samo vi i ta vaša voljena osoba.

Pored toga svega, ogrlica vam može omogućiti da jednim dodirom gumba, a koji se nalazi sa stražnje strane – pošaljete poziv upomoć osobi od povjerenja. I to s točnom geolokacijom, kao što se može vidjeti u videu koji postoji na Kickstarteru i koji sve pojašnjava.

Foto: Kickstarter

Omar, sam utemeljitelj ovog neobičnog gadgeta, nadahnuo se, kako kaže, iz vlastitih iskustava kada je bio daleko od ljudi koje je volio. Također se time izborio za originalne darovne ideje za svoju djevojku.

Navodno mu je došao eureka trenutak kad je pomislio: zašto ne proizvesti dragocjen nakit koji nas također može povezati s voljenom osobom uz pomoć tehnologije? Ukratko, to “povezivanje” se može odvijati preko poruka, emoticona, videozapisa i sl. Znači, preko svega što inače omogućuje i sam mobitel.

Ukoliko se vama čini kako je ovaj komad pametnog nakita ono što vam baš nedostaje u životu, možete ga naručiti za 99 dolara putem Kickstartera. To je za 100 dolara manje od one cijene koja će na njemu stajati u trgovinama.

Komentiraj

Odgovori

Vrh