Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Passcloud je novi hrvatski servis koji nudi sigurno surfanje na javnim mjestima

Ako volite surfati onda ste vrlo vjerojatno povremeno koristili i javne WIFI mreže koje katkad nisu sigurne. Pogotovo ako koristite servise poput Gmaila, Paypala i dr., a potom upisujete svoje podatke poput korisničkog imena i lozinke.

Passcloud je novi Hrvatski servis na kojem su radila dva mlada inovatora koji inače rade i kao web dizajneri u slobodno vrijeme. Prema njihovim navodima radili su oko tri mjeseca na ovom projektu gdje također navode da će Passcloud biti zauvijek ad-free odnosno neće biti oglasa.

Znači ovaj servis je prvenstveno namijenjen onima koji vrlo često su pokretu pa shodno i tomu vrlo često se spajaju na javne WIFI mreže. Trenutno njihova baza podataka sadrži zaporke za oko 1000 javnih WIFI mjesta s područja Hrvatske i Slovenije.

Passcloud je u potpunosti besplatan servis koji ne zahtjeva registraciju, a istovremeno od korisnika ne traže nikakve dodatne podatke. Inače cilj projekta je prikupiti što više stalnih korisnika kako bi baza podataka rasla iz dana u dan. Kako funkcionira sistem? Pa vrlo jednostavno gdje je dovoljno posjetiti web adresu www.passcloud.eu.

Nakon toga u „search“ polje upišite naziv mreže na koju bi se spojili ili „keyword“ koji je dio imena te mreže. U rezultatima pretrage biti će vam prikazan popis svih mreža koje sadrže vaš traženi „keyword“. Isto tako ako vlasnik mreže zatraži uklanjanje iz baze podataka, njihov zahtjev će biti odobren iz razloga privatnosti.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Oglašavanje