Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Paypal se povlači iz kriptovalutnog projekta Libra

PayPal se povlači iz Facebookove Libra Association, objavila je tvrtka u petak.

Libra je osmišljena tako da funkcionira kao kriptovaluta kojom se može slobodno trgovati unutar vlasništva Facebook-a, poput Messengera i WhatsAppa, i koja bi se koristila za međunarodnu razmjenu. U to vrijeme Facebook je priopćio da se više od 27 korporativnih partnera – uključujući PayPal, Visa, Mastercard i tvrtke poput Ubera – obvezalo podržati projekt.

„PayPal je odlučio da se odriče daljnjeg sudjelovanja u Libra Association u ovom trenutku i da se nastavlja fokusirati na unapređenje postojeće misije i poslovnih prioriteta“, rekao je predstavnik PayPala u izjavi.

Predstavnik PayPala je također izjavio, da još uvijek “podržava težnje Libre” i da će nastaviti surađivati s Facebookom u budućnosti.

Dante Disparte, šef politike i komunikacija u Libra Association, e-mailom je izjavio, „Priznajemo da je promjena teška i da će svaka organizacija koja je započela ovaj put morati sama donijeti procjenu rizika i koristi. “

Libra je dočekana sa širokim kritikama nakon što je kriptovaluta objavljena u lipnju. Uključenost Facebook-a privukla je pažnju starijih članova odbora za financiranje kongresa, globalnih regulatora, bivših zastupnika i insajdera koji su propitivali motive Facebooka.

Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao je ovog ljeta da libra izaziva “ozbiljnu zabrinutost u pogledu privatnosti, pranja novca, zaštite potrošača, financijske stabilnosti”, a Fed je pokrenuo radnu skupinu koja će ga ispitati.

Facebook je dijelom pokušao ublažiti strah zakonodavaca od libre, uvjeravajući ih da Facebook neće imati jednostranu kontrolu valute.

Libra Association sastojala se od 28 tvrtki koje podržavaju korporaciju, uključujući Facebook, koji bi trebao pomoći upravljanju librom. Očekivalo se da će svi članovi osnivači uložiti najmanje 10 milijuna dolara kako bi financirali operativne troškove udruge i pokrenuli poticajni program za pokretanje usvajanja, prema prvotnoj Facebookovoj najavi projekta, ali ta ulaganja još nisu izvršena.

Javni propust PayPala mogao bi značiti da savez počinje propadati.

U srijedu, The Wall Street Journal izvijestio je da Visa, Mastercard i drugi financijski partneri “preispituju” uključenost nakon reakcije vladinih dužnosnika.

Zastupnici u Odboru za financijske usluge kuće sada traže da se vodeći rukovoditelji Facebooka vrate na Capitol Hill radi svjedočenja o libri. Dva izvora upoznata sa situacijom izjavila su CNBC-u da je odbor razgovarao s Facebookom o privođenju COO-a Sheryl Sandberg da svjedoči ovog mjeseca, ali da bi saslušanje bilo uvjetovano sporazumom predsjednika uprave Marka Zuckerberga.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Ovo je još jedan korak k tome da korisnici dobiju veću kontrolu nad svojim podacima.

Apps & Software

Ako vam opcija nije odmah dostupna, napravite update aplikacije ili pričekajte dok opcija ne postane dostupna svima.

Crypto

Ne radi se o kriptovaluti u tradicionalnom smislu, već o sustavu nagrađivanja koji korisnike motivira da budu što aktivniji.

Web & IT

Planira se integracija s Instagramom i drugim aplikacijama koje su u posjedu Facebooka

Oglašavanje