Pratite nas

Web & IT

Paypal se povlači iz kriptovalutnog projekta Libra

Objavljeno

-

PayPal se povlači iz Facebookove Libra Association, objavila je tvrtka u petak.

Libra je osmišljena tako da funkcionira kao kriptovaluta kojom se može slobodno trgovati unutar vlasništva Facebook-a, poput Messengera i WhatsAppa, i koja bi se koristila za međunarodnu razmjenu. U to vrijeme Facebook je priopćio da se više od 27 korporativnih partnera – uključujući PayPal, Visa, Mastercard i tvrtke poput Ubera – obvezalo podržati projekt.

„PayPal je odlučio da se odriče daljnjeg sudjelovanja u Libra Association u ovom trenutku i da se nastavlja fokusirati na unapređenje postojeće misije i poslovnih prioriteta“, rekao je predstavnik PayPala u izjavi.

Predstavnik PayPala je također izjavio, da još uvijek “podržava težnje Libre” i da će nastaviti surađivati s Facebookom u budućnosti.

Dante Disparte, šef politike i komunikacija u Libra Association, e-mailom je izjavio, „Priznajemo da je promjena teška i da će svaka organizacija koja je započela ovaj put morati sama donijeti procjenu rizika i koristi. “

Libra je dočekana sa širokim kritikama nakon što je kriptovaluta objavljena u lipnju. Uključenost Facebook-a privukla je pažnju starijih članova odbora za financiranje kongresa, globalnih regulatora, bivših zastupnika i insajdera koji su propitivali motive Facebooka.

Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao je ovog ljeta da libra izaziva “ozbiljnu zabrinutost u pogledu privatnosti, pranja novca, zaštite potrošača, financijske stabilnosti”, a Fed je pokrenuo radnu skupinu koja će ga ispitati.

Facebook je dijelom pokušao ublažiti strah zakonodavaca od libre, uvjeravajući ih da Facebook neće imati jednostranu kontrolu valute.

Libra Association sastojala se od 28 tvrtki koje podržavaju korporaciju, uključujući Facebook, koji bi trebao pomoći upravljanju librom. Očekivalo se da će svi članovi osnivači uložiti najmanje 10 milijuna dolara kako bi financirali operativne troškove udruge i pokrenuli poticajni program za pokretanje usvajanja, prema prvotnoj Facebookovoj najavi projekta, ali ta ulaganja još nisu izvršena.

Javni propust PayPala mogao bi značiti da savez počinje propadati.

U srijedu, The Wall Street Journal izvijestio je da Visa, Mastercard i drugi financijski partneri “preispituju” uključenost nakon reakcije vladinih dužnosnika.

Zastupnici u Odboru za financijske usluge kuće sada traže da se vodeći rukovoditelji Facebooka vrate na Capitol Hill radi svjedočenja o libri. Dva izvora upoznata sa situacijom izjavila su CNBC-u da je odbor razgovarao s Facebookom o privođenju COO-a Sheryl Sandberg da svjedoči ovog mjeseca, ali da bi saslušanje bilo uvjetovano sporazumom predsjednika uprave Marka Zuckerberga.

Nastavi čitati
Super ponuda
Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Web & IT

SQUID App bit će dobavljač vijesti na Huawei pametnim telefonima

Objavljeno

-

Objavio

SQUID App, vodeća medijsko-tehnološka tvrtka, odabrana je kao pružatelj vijesti za Huawei pametne telefone u svim zemljama Europe. 

SQUID će biti sadržajni partner vijesti u Huawei Pregledniku (Browser) i u Huawei Pomoćniku (Assistant). Do Huawei Pomoćnika možete doći kada prelazite prstom udesno (-1 zaslon). Korisnicima Huawei Preglednika i Huawei Pomoćnika poslužit će se preporučeni feed sa vijestima iz nekoliko različitih kategorija vijesti i nekoliko različitih izdavača. Preglednik Huawei već je dostupan za preuzimanje s Huawei AppGallery. Huawei Assistant bit će lansiran na nove modele Huawei-a, ali već sada je dostupan za testiranje. 

“Iznimno smo uzbuđeni što nas je Huawei odabrao za partnera kako bi njihovim korisnicima pametnih telefona pružili najzanimljivije vijesti. Naš cilj je potaknuti korisnike na čitanje kvalitetnijeg novinarstva i istovremeno pomoći izdavačima u većem prometu i prihodima”, kaže Johan Othelius, predsjednik uprave i osnivač SQUID Aplikacije. 

SQUID aplikacija pruža korisnicima Huawei pametnih telefona vijesti i sadržaje na 29 različitih jezika. Cilj SQUID aplikacije je milenijalcima olakšati pristup zanimljivim i relevantim vijestima iz pouzdanih izvora, poput portala GeeK.hr koji će se također nalaziti na ovoj aplikaciji.

Nastavi čitati

Web & IT

Google Doodle slavi globalne heroje borbe protiv koronavirusa

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Google

“Hvala svim liječnicima, medicinskim sestrama i medicinskim radnicima”

Aktualni Google Doodle, prikaz na glavnoj stranici najpoznatijeg svjetskog internet pretraživača, posvećen je zdravstvenim radnicima širom svijeta koji se bore protiv pandemije koronavirusa.

Doodle koji prikazuje slovo “e”, unutar Google loga, iznad koga stoji srce sa zaštitnom maskom i u medicinskoj “uniformi”, jedan je u nizu ovih karakterističnih crteža kojima će internet gigant iskazivati podršku onima koji najviše od sebe daju na suzbijanju pandemije.

Kad se mišem pređe preko loga Google, javlja se natpis: “Hvala svim liječnicima, medicinskim sestrama i medicinskim radnicima”.

Ovo je prvi prikaz u serijalu od ukupno 14 Doodleova i objavljen je u ponedjeljak. Ova dva, kao i budućih 12 bit će dizajnirani u istom formatu. Logo je stiliziran tako da prvo slovo “G” šalje srce posljednjem slovu u nazivu Google – “e”.

Svakoga dana, tijekom ovog i sljedećeg tjedna, neko slovo bit će stilizirano u obliku nekog od medicinskih ili drugih radnika čiji posao je od velikog značaja za suzbijanje globalne pandemije koronavirusa.

Nastavi čitati

Web & IT

Nemojte instalirati novi Windows 10 update, inače vam prijeti “plavi ekran smrti”

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Wikimedia Commons /WhiteWindow - Own work

Stranice koje prate svijet tehnologije posljednjih dana su pune negativnih reakcija na posljednje ažuriranje koje je Microsoft objavio za Windows 10 operativni sustav.

Nakon instaliranja posljednje nadogradnje brojni korisnici tog operativnog sustava prijavljivali su različite probleme koje je ona prouzrokovala njihovim računalima, za koje tvrde da su vrlo širokog raspona, od manjih i lako rješivih bugova, do “katastrofalnih” koji računala čine gotovo neupotrebljivima.

Microsoft je objavio opcionalno ažuriranje, pod oznakom KB4541335, u kojem bi trebale biti sadržane sve najnovije “zakrpe”.

Nakon preuzimanja ažuriranja, koje su korisnici preuzeli nadajući se ispravljanju prethodnih problema i bugova, kod nekih je došlo do znatnog usporavanja rada operativnog sustava. Osim toga, korisnici su počeli prijavljivati i da se brojne aplikacije sporo pokreću i rade.

A da sve bude još gore, veliki broj korisnika je prijavljivao “pad” sustava i pojavu tzv. “plavog ekrana smrti” (BSOD – Blue Screen of Death), a u pojedinim slučajevima Windows 10 se jednostavno odbijao pokrenuti pa su im računala zapala u tzv. “bootloop”.

Iako se Microsoft povodom problema sa svojim posljednjim updateom službeno još uvijek nije oglasio, korisnicima se preporučuje da obrate pažnju na KB4541335 i da ga ne instaliraju.

Preostaje nam jedino nadati se da će Microsoft u skorije vrijeme uspjeti ispraviti sve probleme koje korisnici trenutno imaju i objaviti zakrpu koja će im omogućiti da ponovno bez problema mogu koristiti svoje računalo, savjetuje site MSPowerUser.

Nastavi čitati

Preporučeno