Pratite nas

Web & IT

Paypal se povlači iz kriptovalutnog projekta Libra

Objavljeno

-

PayPal se povlači iz Facebookove Libra Association, objavila je tvrtka u petak.

Libra je osmišljena tako da funkcionira kao kriptovaluta kojom se može slobodno trgovati unutar vlasništva Facebook-a, poput Messengera i WhatsAppa, i koja bi se koristila za međunarodnu razmjenu. U to vrijeme Facebook je priopćio da se više od 27 korporativnih partnera – uključujući PayPal, Visa, Mastercard i tvrtke poput Ubera – obvezalo podržati projekt.

„PayPal je odlučio da se odriče daljnjeg sudjelovanja u Libra Association u ovom trenutku i da se nastavlja fokusirati na unapređenje postojeće misije i poslovnih prioriteta“, rekao je predstavnik PayPala u izjavi.

Predstavnik PayPala je također izjavio, da još uvijek “podržava težnje Libre” i da će nastaviti surađivati s Facebookom u budućnosti.

Dante Disparte, šef politike i komunikacija u Libra Association, e-mailom je izjavio, „Priznajemo da je promjena teška i da će svaka organizacija koja je započela ovaj put morati sama donijeti procjenu rizika i koristi. “

Libra je dočekana sa širokim kritikama nakon što je kriptovaluta objavljena u lipnju. Uključenost Facebook-a privukla je pažnju starijih članova odbora za financiranje kongresa, globalnih regulatora, bivših zastupnika i insajdera koji su propitivali motive Facebooka.

Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao je ovog ljeta da libra izaziva “ozbiljnu zabrinutost u pogledu privatnosti, pranja novca, zaštite potrošača, financijske stabilnosti”, a Fed je pokrenuo radnu skupinu koja će ga ispitati.

Facebook je dijelom pokušao ublažiti strah zakonodavaca od libre, uvjeravajući ih da Facebook neće imati jednostranu kontrolu valute.

Libra Association sastojala se od 28 tvrtki koje podržavaju korporaciju, uključujući Facebook, koji bi trebao pomoći upravljanju librom. Očekivalo se da će svi članovi osnivači uložiti najmanje 10 milijuna dolara kako bi financirali operativne troškove udruge i pokrenuli poticajni program za pokretanje usvajanja, prema prvotnoj Facebookovoj najavi projekta, ali ta ulaganja još nisu izvršena.

Javni propust PayPala mogao bi značiti da savez počinje propadati.

U srijedu, The Wall Street Journal izvijestio je da Visa, Mastercard i drugi financijski partneri “preispituju” uključenost nakon reakcije vladinih dužnosnika.

Zastupnici u Odboru za financijske usluge kuće sada traže da se vodeći rukovoditelji Facebooka vrate na Capitol Hill radi svjedočenja o libri. Dva izvora upoznata sa situacijom izjavila su CNBC-u da je odbor razgovarao s Facebookom o privođenju COO-a Sheryl Sandberg da svjedoči ovog mjeseca, ali da bi saslušanje bilo uvjetovano sporazumom predsjednika uprave Marka Zuckerberga.

Web & IT

Instagram Direct Messages postaju dostupne i na webu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Instagram napokon donosi direct messages (izravne poruke) na web. Od danas, mali postotak globalnih korisnika platforme moći će pristupiti svojim DM-ovima na Instagramovoj web stranici. Smatra se kako će ovaj potez biti iznimno koristan za tvrtke, influencere i sve druge koji šalju puno DM-ova, a osim toga svakako će upotpuniti iskustvo korištenja ove platforme na različitim uređajima. Današnji program predstavljen je samo kao test, tvrde iz tvrtke, a više detalja o potencijalnom trajnom uvođenju ove opcije znat ćemo u budućnosti.

Slanje direktnih poruka uglavnom će izgledati isto putem preglednika i na mobilnom uređaju. Moguće je stvoriti nove grupe ili započeti chat bilo sa stranice profila korisnika ili DM-a. Dvostrukim dodirom (klikom) je moguće lajkati poruku, podijeliti sliku ili vidjeti ukupan broj nepročitanih poruka. Ako ova opcija zaživi, moći ćete primati DM obavijesti sa svog stolnog računala ako u svom pregledniku omogućite obavijesti za cijelu Instagram stranicu.

Iz Instagrama najavljuju kako ovo nije jedini test ovakve prirode, te da će nastaviti testirati ovu opciju do daljnjeg.

Nastavi čitati

Web & IT

Facebook će zabraniti ‘deepfakeove’, ne i parodične video snimke

Objavljeno

-

Objavio

Facebook će zabraniti ‘deepfakeove’ odnosno video snimke izmijenjene pomoću umjetne inteligencije kojom su zamijenjena lica ili promijenjene riječi koje izgovara neka osoba, objavila je ta društvena mreža.

U odluci objavljenoj na blogu, Facebook navodi da će ukloniti video snimke koje su izmijenjene na način da to nije očito, zbog čega mogu obmanuti korisnike interneta kada je riječ o izjavama neke osobe, a koje se izrađuje pomoću umjetne inteligencije koja “miješa, zamjenjuje ili dodaje” neki sadržaj u video kao da je “autentičan”.

Odluka se ne odnosi na “parodičan ili satiričan sadržaj” ili na video snimke koje su montirane tako da su izostavljene riječi ili im je promijenjen redoslijed, precizira potpredsjednica Facebooka, Monika Bickert.

Facebook će također nastaviti uklanjati audiovizualni sadržaj koji krši “standarde zajednice” i jako smanjiti broj pratitelja onih sadržaja koje vanjski kontrolori s kojima surađuje, kao što je AFP, označe kao lažne.

Facebook je 2016. pokrenuo program provjere istinitosti sadržaja koji se objavljuje na njegovim stranicama i na Instagramu u suradnji s vanjskim kontrolorima (Third party fact-checking) u kojem sudjeluje šezdesetak medija širom svijeta.

Nastavi čitati

Web & IT

Win 7 ukida korisničku podršku, no BZfuture nudi povoljno rješenje

Objavljeno

-

Objavio

Ako vam je računalo još uvijek na Windows 7 operativnom sustavu, od 14. siječnja 2020. više nećete moći primati sigurnosna ažuriranja, najavljuju iz Microsofta. Stoga je neophodna nadogradnja na noviji operativni sustav (primjerice Windows 10) kako biste si osigurali da su vam svi podaci sigurni. Jednako tako, ukida se i korisnička podrška za Win 7.

Za većinu korisnika Win 7 operativnog sustava najpametnije bi bilo preći na najnoviji Win 10. No, kako je nadogradnja softvera poprilično skupa zbog kupovanja licence, te nerijetko prelazi i $100 preporučamo vam servis BZFuture. Preko ovog servisa možete ključ za Win 10 dobiti potpuno besplatno.

banner(8)

BZFuture platforma specijalizirana je za prodaju originalnih službenih softvera i dodataka za računalne igre. Cijena Kaspersky, Avast ili McAffea, kako i AOMEI Backuppera, MiniToola ili pak ShadowMakera mnogo je niža od onih koje se prodaju na službenim stranicama tih softvera. Bez obzira na to koji paket antivirusnog programa ili sigurnosnog softvera odabrali, ključ za Win 10 Pro dobit će potpuno besplatno, a bilo koji od kompleta možete kupiti ovdje.

picture

McAfee Antivirus 1 PC 1 YEAR Global + FREE Windows 10 Pro OEM key  Cijena: 13.99 EUR Kupite ovdje!
Kaspersky Internet Security 1 PC 6 Months Global Key + FREE Windows 10 Pro OEM key  Cijena: 15.30 EUR Kupite ovdje!
Avast Internet Security 1 PC 1 Year Key Global + FREE Windows 10 Pro OEM key  Cijena: 17.99 EUR Kupite ovdje!
AOMEI Partition Assistant Professional 8.5 Edition Key Global + FREE Windows 10 Pro OEM key  Price: 16.99 EUR Kupite ovdje!
MiniTool ShadowMaker Pro 3.1 Standard CD Key Global + FREE Windows 10 Pro OEM key  Price: 19.59 EUR Kupite ovdje!

price comparation
  • Otiđite na BZfuture new year sale i odaberite proizvod koji vam najviše odgovara te potom otvorite korisnički račun (možete koristiti i logiranje preko društvenih mreža)
  • Artikl koji trebate ubacite u košaricu, zajedno sa ključem za licencu Win 10
  • Vaš artikl trebao bi biti označen cijenom $0,00. Kliknite Submit Order
  • Načini plaćanja su PayPal, FasterPay, Mint, kreditna kartica i drugi.
  • Nakon što je plaćanje procesuirano, svoj ključ ćete dobiti na e-mail, ili kliknete User Center
订单图

Za slučaj tehničkih problema prije ili poslje kupnje, tu je korisnička služba koja je dostupna 24/7. Do njih se može doći direktno preko BZFuture.com, ili e-mailom service@bzfuture.com.

Osim licenci za softvere, BZFuture prodaje i dodatke za gejming.

Nastavi čitati

Preporučeno