Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sci

Pogledajte kako zvečarke napadaju kamermana!

Credit: desmoinesregister.com

Jeste li zmijoljubac, ili se možda bojite ovih gmazova? Ako ćemo se držati statistike, ona kaže kako je strah od zmija na vrhu svih ljudskih fobija. Taj je strah tijekom evolucije utisnut u ljudsku podsvijest, jer je jamčio opstanak jedinke koja bi prva uočila gmižuću opasnost.

Jedna od poznatijih zmija je zvečarka, koja se svrstava u porodicu ljutica (Viperidae). Otrov joj je hemotoksičan, što znači da nakon ugriza izaziva unutrašnje krvarenje, otekline i nekrozu.

U nas ih nema – mi od ljutica imamo riđovku i poskok – no zato su česte u američkoj saveznoj državi Montani, gdje je snimljen priloženi video. Tijekom zime skrivaju se u napuštenim jamama prerijskih pasa, a njihov broj u jednom od takvih skrovišta obično se kreće oko 250. Ukoliko vam se taj broj čini velikim, postoji i strašniji scenarij: u kanadskoj provinciji Manitoba nalazi se najveće svjetsko okupljalište zmija, u čijim se vapnenačkim pećinama prilikom parenja zna naći njih preko 75.000.

U niže priloženom videu donosimo pogled iz prvog lica na napad zvečarki na kameru, koju je izvjesni Michael Delaney gurnuo u njihovo leglo.

Izvor: ScienceAlert

3 komentara

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Gadget

Možete ju zaigrati na Facebooku

Sci

Mladu dvoglavu zmiju pronašao je poljoprivrednik u pokrajini Giresun u Turskoj. Donio ju je do Antalije gdje se zmija trenutno nalazi u karanteni. Prema...

Sci

Ovaj nesvakidašnji događaj desio se na području jezera Moondarra u Australiji.

Sci

Pauk iz Queenslanda u Australiji, doslovno je smazao ovu zmiju. Da, čini se da je i to moguće i to ne samo u filmovima.

Oglašavanje