Geekmaxi
Future

Što kažete na poslovni sastanak u virtualnoj stvarnosti?

Tko je vidio putovati na sastanak?

Foto: Pixabay

Odradite sastanak u virtualnoj stvarnosti s dijeljenjem dokumenata i 3D crteža te s komunikacijom kao da ste u istoj prostoriji.

Telefon ili videokonferencija kao opcija za održavanje sastanka je katkad ljudima nepraktična jer preferiraju vidjeti sve strane na istom mjestu. Izazove s putovanjem na sastanke bi mogla riješiti virtualna stvarnost, koja polako ulazi u poslovni svijet.

VR aplikacija

HTC je najavio VR aplikaciju za kolaboraciju i sastanke. Osmišljena je isključivo za korporativnu uporabu: VIVE Sync.

Aplikacija je, naime, ugrađena u sve Vive uređaje i kompatibilna je s platformama VIVE, VIVE Pro i VIVE Focus. 2 Bears Studio, kao interni razvojni tim HTC VIVE, u prosincu započinje s odabirom pilot-partnera u čije će poslovanje implementirati VIVE Sync.

Foto: Vive

Iz HTC-a poručuju da je VIVE Sync intuitivni VR kolaboracijski alat kojim interni timovi komuniciraju u virtualnom prostoru. Tako podižu razinu komunikacije i produktivnost kolektiva.

Do 20 ljudi u timovima zaposlenika diljem svijeta može dijeliti materijale, diskutirati i donositi odluke u stvarnom vremenu.

Pojedinci će putem dinamičnih avatara tako moći ostvariti realističnu interakciju s kolegama. Moći će izravno sa svojih poslužitelja dijeliti materijale: videozapise, prezentacije te 2D i 3D sadržaje. Postoji mogućnost i 3D crtanja u aplikaciji VIVE Sync.

Iz kompanije poručuju kako im je bilo najvažnije ujedno i ono što VIVE Sync izdvaja od drugih rješenja. To je trajni naglasak na sigurnosti i jednostavnosti uporabe cijele aplikacije. Sastanak, osim možda uživo, nikad nije bio jednostavniji.

Foto: Vive

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh