Geekmaxi
Gadget

Postoji dron koji vam nosi kišobran iznad glave

Biste li kupili “bespilotni kišobran”?

Foto: YouTube

U Japanu nikada ne nedostaje bizarnih stvari, a u sferi tehnoloških gadgeta se sada zbilja mogu raspojasati. Ovaj put su svijetu predstavili – bespilotni kišobran.

Naime, japanska kompanija Asahi Power Service predstavila je svoj izum i njegov prototip – to su malene bespilotne letjelice koje svom vlasniku iznad glave nose kišobran.

Dronovi koji u stopu prate svog vlasnika već su dosad korišteni u svrhe snimanja što atraktivnijih selfija, ili bolje rečeno dronieija (sad znate na što se misli ako u društvu začujete riječ “dronie”), a ovo je prvi put da svestrane dronove gledamo u ovakvoj konkretnoj primjeni.

Ovo (pomalo neobično) rješenje je još uvijek u fazi razvoja, dok njegovi tvorci uvjeravaju zainteresirane buduće korisnike da će u završnom dizajnu rotori koji zuje odmah iznad glave biti smješteni u specijalne zaštitne kaveze te da neće postojati nikakva opasnost po zdravlje onoga koji se nalazi ispod tog neobičnog kišobrana.

U jednom drugom konceptnom videu se, pak, vidi kako su rotori smješteni iznad površine kišobrana, što se ipak doima kao sigurnije rješenje.

Prototip ovog “letećeg kišobrana” zasad je težak oko 5 kg i ima vrijeme autonomije od svega 20-ak minuta, no taj Free Parasol (kako bi ime finalnog proizvoda trebalo biti) težit će na kraju tek 2 kilograma i imati bolju autonomiju,  otprilike sat vremena s jednim punjenjem baterija.

Japanci taj proizvod razvijaju već skoro 2 godine, a sad najavljuju i da bi za prodaju trebao biti spreman već sljedeće godine. Cijena će mu biti oko 30 tisuća jena, tj. nešto više od 1.700 kn.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh