Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gadget

Postoji ruksak kojeg otključava otisak prsta

Ruksak s dvojnim sustavom rasvjete i doživotnim jamstvom je čudo tehnologije

Što kažete na supermoćan ruksak koji se zaključava otiskom prsta?

Tim iz Agazzi Designs je na platformi za crowdfunding Kickstarter počeo skupljati sredstva za svoj tehnološki napredni ruksak. U njega su ugradili čitač otiska prsta, kao i još pregršt stvari.

Biometrijski načini potvrde identiteta je inače uobičajen u pametnim telefonima ili prijenosnim računalima te drugim uređajima, ali se prilično rijetko koristi u ostalim stvarima koje svakodnevno koristimo.

Tim iz Agazzi Designs želi to promijeniti. Pogledajte samo kakva sva svojstva skriva ovaj, naizgled, obični otmjeni ruksak:

Foto: Agazzi

U ovaj (vodootporni) ruksak, koji je kapaciteta 23 l, mogu stati laptop, tablet i neki drugi elektronički uređaji.

Ima ugrađenu bateriju za punjenje, zaseban džep za novčanik s RFID zaštitom i još jedan džep za sunčane naočale (ukupno je na raspolaganju 15 džepova različitih veličina i namjena), a može biti opremljen i sustavom vanjske i unutarnje rasvjete.

Foto: Agazzi

Čitač otiska prsta se može upotrijebiti za zaključavanje glavnih pretinaca ili vezanje torbe za nešto.

Proizvođač nudi za dotični ruksak i doživotno jamstvo, no kako je riječ o projektu s Kickstarters cijelu stvar treba uzeti s nekom dozom opreza.

Uspiju li prikupiti količinu od 97.912 američkih dolara, prvi ruksaci bi kupcima trebali biti isporučeni u mjesecu rujnu ove godine.

U trenutku pisanja ovih redaka je bilo prikupljeno gotovo 83 tisuće američkih dolara, dakle nedostaje im još vrlo malo do cilja. Najjeftiniji model će stajati 207 američkih dolara.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Gaming

Simsi inspiriraju

Gadget

Iako o gadgetima pišem već godinama i nagledao sam se svega, Kinezi me uvijek uspiju iznenaditi nečim novim. Danas su to napravili s torbom...

Gadget

Pronaći kvalitetan ruksak nije baš jednostavno – cijene su vrtoglave, a izbor je obično loš. Stoga nije rijetko da iz dućana izađete nezadovoljni, jer...

Oglašavanje