Gadgeti

Postoji ruksak kojeg otključava otisak prsta

Ruksak s dvojnim sustavom rasvjete i doživotnim jamstvom je čudo tehnologije

Foto: Agazzi

Što kažete na supermoćan ruksak koji se zaključava otiskom prsta?

Tim iz Agazzi Designs je na platformi za crowdfunding Kickstarter počeo skupljati sredstva za svoj tehnološki napredni ruksak. U njega su ugradili čitač otiska prsta, kao i još pregršt stvari.

Biometrijski načini potvrde identiteta je inače uobičajen u pametnim telefonima ili prijenosnim računalima te drugim uređajima, ali se prilično rijetko koristi u ostalim stvarima koje svakodnevno koristimo.

Tim iz Agazzi Designs želi to promijeniti. Pogledajte samo kakva sva svojstva skriva ovaj, naizgled, obični otmjeni ruksak:

Foto: Agazzi

U ovaj (vodootporni) ruksak, koji je kapaciteta 23 l, mogu stati laptop, tablet i neki drugi elektronički uređaji.

Ima ugrađenu bateriju za punjenje, zaseban džep za novčanik s RFID zaštitom i još jedan džep za sunčane naočale (ukupno je na raspolaganju 15 džepova različitih veličina i namjena), a može biti opremljen i sustavom vanjske i unutarnje rasvjete.

Foto: Agazzi

Čitač otiska prsta se može upotrijebiti za zaključavanje glavnih pretinaca ili vezanje torbe za nešto.

Proizvođač nudi za dotični ruksak i doživotno jamstvo, no kako je riječ o projektu s Kickstarters cijelu stvar treba uzeti s nekom dozom opreza.

Uspiju li prikupiti količinu od 97.912 američkih dolara, prvi ruksaci bi kupcima trebali biti isporučeni u mjesecu rujnu ove godine.

U trenutku pisanja ovih redaka je bilo prikupljeno gotovo 83 tisuće američkih dolara, dakle nedostaje im još vrlo malo do cilja. Najjeftiniji model će stajati 207 američkih dolara.

Komentiraj

Odgovori

Vrh